Moartea parcului Tractorul

Moartea parcului Tractorul

0 223

Brasovenii cu ceva ani apasandu-le umerii stiu cum s-a facut acest parc: cu mii de ore de munca voluntarasi cu mii de bataturi in palmele a mii de brasoveni de toate categoriile sociale ale timpului respectiv, dupa tipic comunist. Dar s-a facut ceva, in folosul cetatenilor si infrumusetarea orasului.
In parc existau alei si banci linistite si lacul pe care te puteai plimba cu barca. Bine ingrijit, parcul putea ajunge un fel de al doilea Cismigiu, caci locatia este de dimensiuni mari.
Dar a venit sa conduca Brasovul un venetic fara prea multa scoala si potenta intelectuala, insa plin de viclenie nativa. Si, profitand de conjunctura, s-a pus pe spoliat Cetatea cu o cruzime marsava, gasindu-si acoliti gata sa-i cante in struna pentru cativa gologani. Prin acest gest, primarul Brasovului a dat peste cap spiritul si sensul brasovean, actionand doar la impulsul de moment, insa aducator de avantaje materiale.
Acuma vedem cu totii ca a venit randul parcului Tractorul sa fie „terminat”. In loc ca acesta sa simta mana blanda a gradinarului, iar in el sa gaseasca cei obositi linistea pacii sufletesti, parcul simte muscatura utilajelor grele, puse pe devorat acest colt de natura..
Mai vine si purtatorul de basme scripcariene sa ne convinga ce minuni se vor face acolo, in parc: „Dupa ce vom primi acesti bani (de la ministerul Mediului, n.a.), vom incepe modernizarea parcului Tractorul, ceea ce inseamna ca se va aduce la un nivel normal atat pentru cei care vor sa se plimbe prin parc, cat si pentru cei care vor sa practice sporturi pe gheata sau sa foloseasca terenul de fotbal – (cat pot fi acestia intr-o zi, cand pe teren se pot afla cel mult 22 de jucatori in acelasi timp si de-a lungul a 90 de minute? Ia calculati!!, n.a.) – sau pista de role.”
Oare strambatura aceasta intelectuala, care s-a pomenit conducand un oras de talia Brasovului si cu traditii de sute de ani, chiar vrea sa distruga totul, inlocuind maretia cu niste piticanii in micro a unei adevarate stari urbane functionale? Acest om – ii spun inca asa pentru ca poseda acest aspect, cu toate ca, probabil, nu depaseste gandirea unui pitecantropus erectus – nu a vazut, in plimbarile sale sau macar pe micul ecran, cum trebuie sa se dezvolte si sa arate un oras modern? Nu se gaseau destule locatii pentru toate aceste lucrur intr-adevar necesare, dar nu inghesuite dupa personalul bun plac sau interes?
Si cat vor mai fi tolerate aceste actiuni primariale, duse in bataia de joc a cetatenilor platitori de biruri?
Iata cum mai moare un colt de zona verde din Brasov, caci, pe langa patinoar, vor trebui infiintate parcari, vor rasari diferite cladiri mai mult sau mai putin folositoare, iar gradinita cu program prelungit, careia deja i s-a luat locul de joaca al copiilor, va fi precis desfiintata in curand.
Oare ce urmeaza?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.