Mona Musca devine simplu cetatean
Ca urmare a faptului ca i-a fost respinsa contestatia de catre Curtea de Apel Bucuresti, Mona Musca a anuntat ca demisioneaza din Parlament si din PLD. Totodata, deputata a anuntat ca va apela la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
„Desi decizia Curtii de Apel este nedreapta si incorecta, am decis sa demisionez din Parlamentul Romaniei”, a spus deputatul PLD, precizand ca exista doua motive pentru care a luat aceasta decizie. „Primul, prezenta si munca mea in Parlamentul Romaniei, in actualul context, nu ar mai fi nici pe departe atat de eficienta cum a fost pana acum. Nu as mai putea sa reprezint la fel de bine si de eficient pe cei care m-au trimis in Parlament”, a declarat Mona Musca, precizand ca, „daca ar ramane acum in Parlament, ar face-o numai pentru sine”. Musca a sustinut ca nu a facut politica niciodata pentru interesele sale personale, ci pentru consolidarea democratiei in Romania si mai ales pentru oamenii din aceasta tara. Ea a adaugat ca a incercat sa faca in asa fel incat sa ramana in afara jocurilor politice si in afara „oricaror ticalosii politice”.
Un alt motiv pentru care Mona Musca a decis sa demisioneze pentru a nu-i legitima pe cei care intr-adevar ar avea motive ca ea sa nu ramana in Parlament.
Dupa ce a anuntat ca renunta la mandatul de parlamentar, Mona Musca a declarat ca demisioneaza si din Partidul Liberal Democrat.
Mona Musca a mai anuntat ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, pentru a-si gasi dreptatea pe care nu a aflat-o in Romania.
?
Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, contestatia deputatului Mona Musca la decizia CNSAS potrivit careia aceasta a facut politie politica. CNSAS va sesiza procurorii in cazul Monei Musca, dupa ce decizia Curtii de Apel exprimata in acest caz va fi publicata in Monitorul Oficial, a declarat presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu. Potrivit Ordonantei de Urgenta 16/22 februarie 2006, care modifica legea dupa care functioneaza CNSAS, Colegiul este obligat ca, dupa ce hotararea Curtii de Apel in cazul unui demnitar este publicata in Monitorul Oficial, sa confrunte textul deciziei magistratilor cu cel al declaratiei pe propria raspundere data de parlamentarul in cauza. Conform OUG 16 din 22 februarie 2006, in cazul in care constata o neconcordanta intre declaratia pe propria raspundere privind apartenenta ca agent sau colaborator al politiei politice comuniste si rezultatul verificarii, publicat sub forma deciziei definitive in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, CNSAS sesizeaza Parchetul de pe langa Inalta Curtea de Casatie si Justitie. Condamnarea definitiva pentru savarsirea infractiunii de fals in declaratii atrage pierderea demnitatii sau functiei publice in care a fost ales sau numit, mai prevede actul normativ.
Locul din Parlament al Monei Musca va fi luat de democratul Cristian Ilie.
?