Monarhia nu salveaza Romania dar o infrumuseteaza!

Monarhia nu salveaza Romania dar o infrumuseteaza!

0 368
De ziua Regelui MIHAI, manifestarile organizate cinstesc nu doar 91 de ani de existenta a celui care a ramas singurul sef de stat in viata, dintre cei ce a invins hitlerismul! Este o realitate istorica indubitabila ce ne-a marcat existenta in aceasta parte de Europa;
Regalitatea a insemnat foarte mult in istoria Romaniei! O adevarata sansa pentru tara, incepand chiar cu exemplarul Rege CAROL I, ce s-a intruchipat a fi un Om eminamente deosebit, o mare personalitate istorica, dovedind un comportament si o si o tinuta morala, cu adevarat pilduitoare. După ce singurul copil al Regelui Carol I ÅŸi al Reginei Elisabeta, principesa Maria a murit la doar trei ani, cuplul regal nu a mai avut alÅ£i moÅŸtenitori. Tronul ar fi revenit PrinÅ£ului Leopold de Hohenzollern-Sigmaringen, fratele lui Carol I, care însă renunţă în favoarea fiului său cel mare, Wilhelm, fratele lui Ferdinand.
În 1888 însă, si acesta renunţă de asemenea la tronul României, iar Ferdinand devine astfel Principe, până la moartea lui Carol I în 1914, când se urca pe tron.
Regele Ferdinand, ramas in istorie drept intregitorul de tara, se căsătorise în 1893 cu Maria de Edinburgh, nepoata Reginei Victoria a Marii Britanii ÅŸi a Å¢arului Alexandru al II-lea al Rusiei, la randul sau o personalitate marcanta in viata statala a Romaniei. DeÅŸi de origine germană, totusi credincios intereselor tarii, Ferdinand hotareste , în cadrul Consiliului de Coroană din august 1916, sub influenÅ£a Reginei Maria ÅŸi a prim-ministrului Ion I.C. Brătianu, intrarea în război a României de partea Antantei, împotriva Germaniei ÅŸi Austro-Ungariei, făcând astfel un pas decisiv spre formarea României Mari. La 15 octombrie 1922, este încoronat la Alba Iulia, Rege intregitor al României Mari. Din pacate, fiul său cel mare ÅŸi moÅŸtenitorul tronului, viitorul Carol II, trăia o viaţă scandaloasă, căsătorindu-se chiar clandestin la Odessa cu Ioana Lambrino, căsătorie anulată la cererea tatalui sau, Regele.
Ioana Lambrino a fost exilată împreună cu fiul nelegitim al lui Carol. Încercand sa salveze Monarhia, Carol, la cererea tatalui sau(!) – se căsătoreÅŸte la Atena cu Principesa Elena, fiica Regelui Constantin I al Greciei ÅŸi cea care avea să fie mama Regelui Mihai I.
Cu toate acestea, moÅŸtenitorul tronului îÅŸi părăseÅŸte soÅ£ia ÅŸi fiul ÅŸi fuge la Paris împreună cu noua sa amanta , Elena Lupescu.
In fata realitatilor, Regele Ferdinand îl desemnează ca urmaÅŸ la tron pe nepotul său, Mihai, încă minor ÅŸi îl dezmoÅŸteneÅŸte pe Carol !
Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921 la Sinaia, ca prim fiu al Regelui Carol al II-lea şi nepot al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria. Mihai I este de asemenea nepot al Reginei Victoria a Marii Britanii şi verişor al Reginei Elisabeta a II-a.
Cu titlul de Mare Voievod de Alba Iulia, Mihai I a fost suveran al României între 20 iulie 1927 ÅŸi 8 iunie 1930, de când avea doar 6 ani (când a murit bunicul său, Regele Ferdinand) ÅŸi până când tatăl său, Carol al II-lea a revenit în Å£ară ÅŸi a cerut tronul.
A doua domnie a lui Carol al II-lea a fost pana septembrie 1940.
De la aceasta data până în 30 septembrie 1947, Mihai a fost forÅ£at să abdice, la rândul său, de Gheorghe Gheorghiu Dej ÅŸi Petru Groza care i-au cerut "un divorÅ£ amiabil". După ce a abdicat, Regele Mihai s-a stabilit la Versoix (ElveÅ£ia).
În 1946-1947 Regele Mihai a dus o campanie împotriva guvernului comunist condus de Petru Groza, regim sub care Regele Mihai I nu avea niciun fel de autoritate. Dar protestul său nu a dat rezultate ÅŸi a fost forÅ£at să îÅŸi semneze abdicarea. Revenirea sa în Å£ară nu a fost permisă până în 1997. Una dintre cele mai importante ÅŸi de impact decizii pe care le-a luat Regele Mihai a fost întoarcerea armelor contra Germaniei naziste ÅŸi arestarea MareÅŸalului Ion Antonescu. Acest act de cutezanta EUROPEANA a salvat practic mai tarziu unitatea tarii ,prin respectarea internationala, inclusiv de Stalin, a Actului istoric al UNIRII de la ALBA IULIA ! La 10 mai 2011 Regele Mihai a rupt legăturile istorice ÅŸi dinastice cu Casa princiară de Hohenzollern-Sigmaringen ÅŸi a schimbat numele familiei sale si al Casei regale în "al (a) României"!
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.