Monica Macovei pusa la zid de senatori

Monica Macovei pusa la zid de senatori

0 260

Desi se credea ca pe Macovei este greu s-o urnesti din loc, motiv pentru care, de ochi lumii Tariceanu ii lua aprarea, realitatea a demonstrat contrariul: Senatorii au votat cu 81 de voturi pentru si doar 46 impotriva motiunea simpla initiata de parlamentarii Partidului Conservator impotriva ministrului Justitiei. Rezultatul a spulberat mitul popularitatii lui Macovei si a dat peste cap si socoteala lui Tariceanu, care a redevenit Rasgandeanu, declarand: In cazul in care Curtea va decide ca ministrul justitiei trebuie sa-si dea demisia, nu am ce sa comentez. Astept decizia Curtii” . Adica daca-i ordin cu placere.


Revenind la motiune, pentru adoptarea acesteia erau necesare 69 de voturi, iar parlamentarii coalitiei guvernamentale PD, PNL, UDMR insumeaza doar 60 de voturi in Senat, in timp ce Opozitia PSD, PRM PC se baza pe 72 de voturi plus cele ale independentilor. Deci au votat motiunea si cativa parlamentari ai Puterii si poate ca nu putini, avand in vedere ca sin din randul opozitiei vor fi fost voturi impotriva motiunii.


Plenul Senatului a adoptat cu voturi 81 pentru si 46 voturi impotriva motiunea simpla initiata de parlamentarii Partidului Conservator impotriva ministrului Justitiei, Monica Macovei.


Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca nu va demisiona indiferent de rezultatul votului si isi mentine aceeasi fermitate in modul de actiona. „Nu demisionez indiferent de rezultatul votului. Am prezentat detalii tehnice, acestea au fost agreate sau nu, dar nu raspund la insulte si calomnii”, a precizat Macovei


In apararea Monicai ?Macovei a sarit liderul democrat Emil Boc. El solicita revocarea lui ?Nicolae Vacaroiu din functia de presedinte al Senatului, pe care il acuza ca prin accepatrea discutarii motiunii, Vacaroiu a incalcat Regulamentul Senatului, deoarece a permis punerea pe ordinea de zi a dezbaterii unei motiuni simple care avea conotatii de motiune de cenzura.

Din acest motiv democratii s-au adresat Curtii Constitutionale. Daca la Curtea Constitutionala se va decide ca motiunea a fost discutata legal, Monica Macovei ar avea obligatia morala sa demisioneze, ceea ce este putin probabil sa se intample

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.