Muzeul de Etnografie a lansat numerele 7 si 8 ale revistei sale...

Muzeul de Etnografie a lansat numerele 7 si 8 ale revistei sale de specialitate

0 444

Sunt prezentate expozitii etalon cum au fost Junii brasoveni si albumul de familie, Lasata Secului in Sud Estul Transilvaniei, Sate romanesti contemporane-tezaure vii sau Urmele mocanilor saceleni in Dobrogea, expozitii care trebuie reeditate intr-un alt context, cred muzeografii

Periodicul de etnomuzeologie brasoveana este o modalitate de prezentare a intregii activitati desfasurate intre 2013 si 2016.
Numerele 7 si 8 ale revistei de specialitate a Muzeului de Etnografie Brasov trateaza in premiera aspecte de muzeologie etnografica si antropologica mai putin comentate pana acum. Primul capitol al volumului Efemeridele noastre- expozitiile temporare prezinta schema si nucleul de expunere, comentariile de specialitate, modalitati de ilustrare cu artefacte si imagini si prezentarea acestora pentru publicul larg. Sunt prezentate expozitii etalon cum au fost Junii brasoveni si albumul de familie, Lasata Secului in Sud Estul Transilvaniei, Sate romanesti contemporane-tezaure vii sau Urmele mocanilor saceleni in Dobrogea, expozitii care trebuie reeditate intr-un alt context, cred muzeografii.muzeu etno
In paginile publicatiei se gasec si materiale despre cei care le-au fost aproape celor de la Muzeu: regretatul mester popular din Scheii Brasovului, Nicoale Purcarea, dar si etnografi de prim rang, Ioan Godea si Ghe. Pavalescu. Toate articolele sunt cuprinse in capitolul In memoriam.
Numerele cumulate 7 si 8 ale volumului etno.brasov.ro cuprind si contributii stiintifice, cercetari, recenzii si agenda culturala a muzeului in perioada 2013-2016.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.