Napraznicul(Geranium robertianum) -II

Napraznicul(Geranium robertianum) -II

0 284

?


3.Utilizari medicinale:


????????? Sterilitate la barbati, impotenta -se administreaza sucul: 6 linguri pe zi. In rest, se administreaza pulberea de napraznic, cate o lingurita de patru ori pe zi. Are efecte mai ales in impotenta hormonala si psihica (mai putin in cea vasculara), o cura durand 3-6 luni, pentru a avea rezultate de durata.


????????? Sterilitate la femei– se administreaza napraznicul sub forma de pulbere, cate o lingurita de patru ori pe zi, pe stomacul gol.


????????? Cancer pulmonar, mamar, intestinal, uterin – In mod traditional, se administreaza dimineata o lingurita cu varf de pulbere de napraznic amestecata cu un galbenus de ou crud, iar pe parcursul zilei se ia de inca trei ori cate o lingurita de pulbere de napraznic pe stomacul gol. Tratamentul se asociaza cu regim vegetarian cu foarte multe cruditati, durand minimum un an. Se poate asocia cu alte plante si remedii.


????????? Fibrom uterin, chisturi ovariene, tumori benigne in general – cercetari foarte recente au pus in evidenta faptul ca napraznicul contine, intr-o cantitate neobisnuit de mare, germaniu, un oligoelement cu efect de stimulare a oxigenarii celulare deosebit de puternic. Se fac cure indelungate (minimum 6 luni) cu napraznic, administrat sub forma de pulbere – 3-4 lingurite pe zi.


????????? Iradiere, sechele dupa iradiere – ceaiul de napraznic este foarte folositor pentru a combate imediat efectele iradierii, precum si pentru a indeparta anumite sechele. Se bea ceai de napraznic, minimum o jumatate de litru pe zi. Este eficient si in prevenirea si combaterea bolilor de piele care apar in urma expunerii excesive la soare, inclusiv cancerul de piele.


????????? Diaree, colita de fermentatie – pentru efecte rapide, se foloseste ceaiul de napraznic, din care se bea un litru. Pentru tratarea bolilor intestinale cronice se foloseste pulberea: 4 lingurite pe zi. Efecte foarte bune se obtin prin asocierea cu scoarta de stejar.


????????? Stresului psihic accentuat si al surmenajului – napraznicul este considerat in prezent una dintre cele mai bune plante, sporind rezistenta la stres, marind rapid imunitatea organismului, neutralizand radicalii liberi. Se administreaza sub forma de pulbere: 3-4 lingurite pe zi, in cure de minimum o luna.


4.Utilizari externe:



  • Herpes, herpes genital – se fac spalaturi locale cu un decoct concentrat de napraznic. Se prepara ca si ceaiul dat mai sus, dar din 4 linguri de pulbere de napraznic, care nu se oparesc cu apa, ci se fierb 5 minute.
  • Curgerea sangelui din nas – intr-o cana de decoct concentrat de napraznic se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Din aceasta solutie se pune putin cate putin in nas cu ajutorul unei pipete sau al unui tampon de vata.
  • Conjunctivita, blefarita, cataracta – se fac spalaturi oculare cu ceai de napraznic.

5.Contraindicatii. Singurele probleme care s-au constatat in timpul administrarii lui sunt agravarea inflamatiei prostatei la barbatii care deja aveau probleme de aceasta natura. Este un efect advers care apare arareori si se elimina in cateva zile, prin administrarea de tinctura de ghimpe.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.