Nasterea Maicii Domnului

Nasterea Maicii Domnului

0 220
Crestinii din toate Bisericile Apostolice praznuiesc la 8 septembrie Nasterea Maicii Domnului. Aceasta este, calendaristic, prima din cele patru mari sarbatori mariologice, fiind urmata de intrarea Maicii Domnului in Biserica – 21 noiembrie, Bunavestire – 25 martie, Adormirea Maicii Domnului – 15 august, si primul mare praznic din anul liturgic ortodox, care a inceput, dupa cum am scris la vremea respectiva, la 1 septembrie.
Sarbatoarea Maicii Domnului din 8 septembrie este numita in popor Santa Marie Mica si este momentul in care, tradiional, femeile care poarta acest frumos nume isi serbeaz onomastica, mai mult acum decat in 15 august, cand este o sarbatoare la fel de mare, dar de intristare.
Nasterea Sfintei Fecioare Maria, atunci cand parintii sai, Sfintii Ioachim si Ana, aveau o varsta inaintata, a fost rezultatul staruintei lor in rugaciune si nadejde catre Dumnezeu.
In Vechiul Testament, familia fara copii era socotita blestemata. Asa se considerau si Ioachim si Ana, de langa cetatea Nazaret. Ei nu si-au pierdut increderea in Dumnezeu si au continuat sa se roage Lui sa le dea si lor un copil. Domnul a vazut credinta lor si le-a daruit o fata, careia i-au pus numele Miriam (Maria).
Numele Maria inseamna alinare, implinire si fagaduinta. Nasterea la Nazaret a Sfintei Fecioare anticipeaza Nasterea lui Hristos si reprezinta incepu
tul operei de mantuire a omenirii, pentru toti cei care o slavesc pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu. Cu aceasta ocazie, cotidianul nostri ureaza la multi ani tuturor Mariilor siMarianilor, oriunde s-ar afla ei.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.