Nemultumiri si dispute in randul revolutionarilor

Nemultumiri si dispute in randul revolutionarilor

0 856

Dupa ce Comisia parlamentara a publicat listele cu revolutionarii cu rol determinant in Decembrie 1989, cei care au fost primii in strada in 21 Decembrie 1989 au vazut pe liste persoane despre care ei sunt convinsi ca nici macar nu au participat la evenimente sau altele carora nu li se cuvine acest titlu

Fostul lider penal al revolutionarilor brasoveni a disparut, practicile pe care le-a impus in organizatie sunt valabile si acum. Desi Dorin Lazar Maior nu mai face legea in randul fostilor luptatori, locotenentii sau inca practica bataia impotriva celor care ii denunta pe falsii revolutionari.
In aceste zile au fost publicate numele celor care au primit certificat de revolutionar cu rol determinant in miscarea din Decembrie 1989. Cand au vazut numele publicate, cativa luptatori de la Revolutie au cerut printr-o petitie verificarea mai atenta a listelor. Drept represalii, unul din semnatarii scrisorii trimise comisiei a fost batut de „colegii” impostori, care vor sa puna mana abuziv pe sumele grase platite de stat.
Dupa ce Comisia parlamentara a publicat listele cu revolutionarii cu rol determinant in Decembrie 1989, cei care au fost primii in strada in 21 Decembrie 1989 au vazut pe liste persoane despre care ei sunt convinsi ca nici macar nu au participat la evenimente sau altele carora nu li se cuvine acest titlu.
Mai multi luptatori de la Brasov au semnat un proces verbal in care cereau verificarea mai atenta a celor care urmeaza sa primeasca acest drept si au intocmit o lista cu numele celor care nu ar fi trebuit sa primeasca aceasta distinctie. Asa cum se intampla in Romania, documentul a ajuns si la falsii revolutionari sau la cei care nu aveau dreptul sa primeasca distinctia de „rol determinant”. BRASOV DEM
Ca urmare, semnatarii scrisorii au fost luati la intrebari iar Valentin Paiu, secretarul organizatiei, a fost amenintat si lovit in sediul asociatiei revolutionarilor brasoveni, dezvaluie Gigi Neghina.
„Spre surprinderea noastra – aceasta adresa trebuia sa ramana la comisia parlamentara – a aparut imediat la Brasov prin nu stiu ce intermedieri si o parte dintre cei trecuti pe aceasta lista au fost sunati de catre cei ale caror dosare le-am cerut spre analiza. S-au facut presiuni, s-a trecut la violenta, amenintari” spune Neghina.
Semnatarii documentului spun ca se tem de metodele folosite de o anumita grupare din asociatie, care recurgea la amenintari si violenta si in perioada in care presedinte era Dorin Lazar Maior. Fostul sef al revolutionarilor a disparut la inceputul lui 2013, dupa ce pe numele sau a fost pronuntata o condamnare definitiva la 7 ani de inchisoare.
Interesul in jurul acestor distinctii este foarte mare, deoarece este vorba de cateva mii de lei lunar primite de revolutionari drept recunoastere a meritelor lor, plus alte facilitati oferite de catre statul roman.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.