Nimeni nu spune unde s-au evaporat în 1990 miliardele de lei din fondurile suplimentare de pensii…
Vorbim de cateva miliarde de dolari care, inainte de ’89 , existau fizic si care s-au evaporat. Era o suma enorma care trebuie sa fi lasat urme si se poate afla unde s-au evaporat banii.Fiind o suma destul de mare,trebuie sa mai fi ramas ceva de recuperat.
Din memoriile fostilor demnitari comunisti, de ex. Niculescu-Mizil, aflam ca tovarasii. puneau acesti bani la lucru, adica sa produca alti bani nu sa stea la umbra in banci. Exista mai multe studii facute in acea perioada in care rezulta clar ca autoritatile comuniste anticipau imbatranirea populatiei si marirea decalajului intre populatia activa si pensionari.
Exsita un studiu care demonstreaza ca investirea a 1 mld de $ in perioada 1984-1988 in modernizarea minelor de aur are la baza studii care anticipau cresterea pretului la aur. Ce a spus Isarescu referitor la studiile BNR care… anticipau o scadere a pretului aurului si in baza caruia s-au inchis minele, este o foarte mare minciuna, asa cum o spune si fostul guvernator.
Astfel, Isarescu isi justifica activitatea de asasin economic,la fel au procedat si altii. Primul ministru al Romaniei post decembriste spunea ca economia romaneasca este un morman de fiare vechi. Lucru care nu corespundea realitatii pentru ca existau multe ramuri industriale care erau dotate recent cu cea mai moderna tehnologie, la nivelul acelor ani… Aceasta anatema a permis jaful care va urma, privatizarile facute doar de dragul privatizarilor.
Statul roman a avut garantii pentru toate creditele acordate inainte de ’89,multe dintre ele au fost transferate unor persoane particulare, cum ar fi Patriciu, Voiculescu, Tender etc., ca si campurile de exploatare din Kazahstan, Libia ori interesul de a face pierdute garantiile legate de Krivoi Rog. De mai bine de un sfert de secol ne vaitam ca nu avem bani, dar am mostenit o tara fara datorii, cu destule creante de primit si garantii la creditele acordate. Unde sunt?
Nu vrem sa recunoastem faptul ca acumularea de capital din Romania are la baza jaful asupra statului,adica asupra majoritatii romanilor si nu aptitudinile antreprenoriale ale capitalistilor romani,aptitudini care pentru majoritatea capitalistilor, lipsesc cu desavarsire.
Azi vedem ca daca nu mai sunt abonate la bugetul de stat , marii industriasi intra in isolventa, faliment avand grija sa lase numeroase datorii la stat si urme ale jafului.Acesti bani furati trebuie recuperati pentru ca nu este normal sa le spunem unor oameni care au muncit o viata intreaga,la batranete, ca nu avem bani de pensii si ca trebuie sa accepte si niste pensii de mizerie,ei nefacand parte dintre „speciali” ori privilegiatii sistemului instaurat dupa ’89.
Din cate stiu crimele impotriva umanitatii si subminarea economiei nationale nu au un termen de prescriere, sunt fapte foarte grave care au consecinte deosebite in timp.Toata lumea vorbeste de crimele Revolutiei franceze, ruse, de Revolutia culturala in China, de crimele nazismului, ale comunismului, dar de crimele postdecembriste nu se sufla o vorba si mai ales de consecintele economice, demografice, respectiv exodul in masa a romanilor datorat saraciei,coruptiei si esuarii statului si institutiilor de stat, de caracatita securisto-comunista care a acaparat statul roman dupa 1990.
Vorbim de deriva statului numai cand avem tragedii si vedem neputinta sistemului si agonia statului roman,toate suprapuse peste indiferenta si somnolenta unei populatii bombardata mediatic cu n scandaluri si problema zilei de maine,populatie care incearca sa supravietuiasca,sa devina imuna, traind cu speranta ca din 4 in 4 ani poate schimba ceva ; ori cu speranta ca „seniorii” Romaniei ii vor trage de urechi pe vasalii autohtoni ori ii vor inchide…crede Surena!
In incheiere vreau sa va spun ca tot ce tine de trecutul nostru are relevanta,a lua in calcul doar realitatile de azi si o proiectie mediocra a unui viitor nesigur inseamna a deveni niste oameni de paie,fara trecut,fara prezent si fara viitor,eventual fara nume,cu numere intr-o tara la periferia lumii civilizate (ce a mai ramas din ea), ceva de genul: https://www.youtube.com/wat…