NOUA CENZURĂ
În contextul arestării lui Pavel Durov s-a trezit și proprietarul rețelei Facebook să se victimizeze. Mark Zuckerberg spune că regretă momentul în care a cedat presiunilor Casei Albe de a cenzura utilizatorii în perioada pandemiei.
Îți dau lacrimile, nu alta!
Astfel de miliardari, ale căror afaceri interferează cu interesele politicienilor, cedează întotdeauna atunci când ”probleme de securitate naționale” sunt puse pe tapet.
Pentru că în caz contrar se întâmplă să intervină forțele de ordine și arestul preventiv (vezi Telegram). Sau falimentul. Inteligența artificială a ușurat sarcina cenzorilor.
Generalul Rog, de la SRI, are nevoie de mult mai puțină forță de muncă pentru a-și da seama ce se discută pe rețelele sociale – care-i trendul în competiția prezidențială sau dacă există amenințări din partea unor grupări teroriste. Iar aici ne referim inclusiv la teroriștii domestici.
Simpatizanții lui Putin ori cei ai părăsirii structurilor euroatlantice – UE și NATO. Faptul că Elon Musk s-a implicat într-un parteneriat cu Donald Trump și este adeptul ”minimei cenzuri” rămâne îmbucurător pentru fanii libertății de exprimare. Însă nu și liniștitor. Cu siguranță există o bună cooperare între IT-iștii platfomei X și ofițerii de informații americani, cu sprijinul AI.
Imensul volum de date din rețea conține inevitabil și multiple amenințări la adresa securității naționale. Altele decât trumpiștii și putiniștii de serviciu.
Cea mai mare amenințare care planează asupra Uniunii Europene rămâne dezintegrarea sub presiunea ideologiei ”woke”, a actelor de mega-corupție, a măsurilor dictatoriale impuse statelor membre, a războiului din Ucraina și a potențialei prăbușiri economice.
Pentru a preveni dezintegrarea UE, controlul informației devine esențial. Mass-media mainstream rămâne sută la sută globalistă, pe lângă faptul că și-a pierdut demult credibilitatea. Așa că lupta se dă în prezent pe rețelele sociale: X, Telegram, Facebook și Tik-Tok. Metodele de cenzură și control s-au rafinat odată cu evoluția AI. Elitele de la Washington și Bruxelles ar putea, teoretic, să elimine opoziția de pe rețele prin măsuri similare celor din pandemie. Dar ar fi prea mult.
Lumea ar ieși din nou în stradă. Așa că prin intermediul unor mijloace mai perfide se creează senzația că încă trăim într-o democrație. Iar fiecare poate spune ce vrea.
„Regretele” lui Zuckerberg vin în acest context: „Facebook a rămas o rețea de încredere, iar greșeli ca cele din pandemie nu vor fi repetate”.
Arestarea lui Pavel Durov urmărește să aducă Telegram în linie cu celelalte platforme majore, fără ca utilizatorii să aibă senzația că sunt cenzurați/urmăriți. Adică să le ofere serviciilor de informații (din occident) acces direct pentru supraveghere și, eventual, blocare, atunci când amenințările devin iminente.
Monitorizarea permanentă a rețelor sociale va primi girul legal al Parlamentului UE. Legislația ”Chat Control”, motivată de protejarea copiilor în cazurile de exploatare și abuz, va fi repusă în discuție la reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) din 10-11 octombrie. La precedentul vot din luna iunie, legislația a picat la diferență de câteva voturi. România (wow!), Bulgaria, Polonia și Franța s-au opus inițial propunerii, dar acum iau în considerare posibilitatea de a-și schimba poziția.
Dacă propunerea va fi aprobată, se va legaliza supravegherea în masă a tuturor mesajelor, pe toate platformele de comunicare. Inclusiv pe cele cu criptare de la un capăt la altul (gen Telegram).
Va fi legală și scanarea AI a tot ceea ce se află pe dispozitivele electronice ale cetățenilor UE – de la mesaje text, la imagini și videoclipuri.
Așadar, nu va mai fi nevoie de cenzura grosieră din timpul pandemiei. Organele abilitate vor ști în timp real ce pun la cale teroriștii, anti-occidentalii, trumpiștii și putiniștii. Și vor acționa mai discret, cu mănuși, ca să evite protestele de stradă și luarea cu asalt a clădirilor guvernamentale înțesate de globaliști.
Autor: Adrian Onciu
Sursa: facebook.com