Noul Raport la Legea Educatiei este gata!
Membrii Comisiei de invatamant din Senat au adoptat marti cu majoritate de voturi raportul la Legea Educatiei Nationale, transmite Agerpres. La sedinta au participat doi senatori PNL, Nicolae Robu si Cristian Topescu, si patru senatori PSD, Ecaterina Andronescu, Danut Prunea, Ioan Mang si Doina Silistru, dar au lipsit senatorii PDL si cei ai UDMR. Luni, Comisia de invatamant din Senat a trimis acelasi raport catre Biroul Permanent al Senatului, insa membrii Biroului au retrimis raportul la Comisie, pe motiv de nerespectare a procedurilor in acest caz.
Desi Comisia a lucrat in zilele de vineri, sambata si duminica (din saptamana 46), peste program, acest lucru a fost minimalizat la presiunea UDMT cu spriijinul PDL. Astfel s-a ajuns ca sa se dispuna reluarea lucrului la amendamente si definitivarea Raportlui sub o explicatie de tot rasul: s-a muncit (regulamentar) fara aprobarea Biroului Permanent. In consecinta, Biroul Permanent al Senatului a decis luni ca membrii Comisiei de invatamant au termen pana marti, la ora 12.45, sa reanalizeze respectivele prevederi. Vicepresedintele comisiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat ca (noul) Raportul este gata si a fost depus din nou la Biroul Permanent al Senatului, in cursul zilei de marti.
Presedintele Comisiei de invatamant din Senat, democrat-liberalul Mihail Hardau, a declarat luni seara ca nu va convoca nicio sedinta a Comisiei pana la pronuntarea Curtii Constitutionale pe marginea contestatiei premierului Emil Boc, transmite Agerpres. Raportul transmis luni de Comisie catre Biroul Permanent nu poarta semnatura lui Mihail Hardau, insa secretarul acesteia, liberalul Nicolae Robu, sustine ca atat el, cat si vicepresedintele comisiei au „mandat legal” sa semneze un raport de lege si sa il transmita conducerii Senatului.
Legea educatiei in forma adoptata de Comisia de invatamant va fi discutata de plenul Senatului lunea viitoare. Decizia a fost luata de Biroul Permanent al Senatului, transmite Mediafax. Potrivit sursei citate, liderii grupurilor parlamentare au cazut de acord ca la sedinta plenului de lunea viitoare, care va incepe la ora 15.00, sa nu se mai faca si declaratii politice, urmand sa se intre direct in ordinea de zi.