Nu ne facem griji că suntem repetenți la deșeuri

Nu ne facem griji că suntem repetenți la deșeuri

0 281

Conducerea județului vede partea buna a faptului ca Brasovul este codaș la managementul deșeurilor. Vicepreşedintele Adrian Gabor nu regreta ca Braşovul, alături de 4 judeţe (plus Capitala) nu a definitivat Strategia de Management Integrat al Deşeurilor. Gabor spune că la ultima întâlnire de la Ministerul Mediului, aproape toate judeţele s-au plâns de probleme

Conducerea județului vede partea buna a faptului ca Brasovul este codaș la managementul deșeurilor. Vicepreşedintele Adrian Gabor nu regreta ca Braşovul, alături de 4 judeţe (plus Capitala) nu a definitivat Strategia de Management Integrat al Deşeurilor.
Gabor spune că la ultima întâlnire de la Ministerul Mediului, aproape toate judeţele s-au plâns de probleme legate de funcţionalitatea strategiei iar Braşovul ar putea să evite greşelile făcute de alte judeţe.
Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor cuprinde realizarea a două incineratoare, unul în zona Bucureşti şi altul în zona Centru. Gabor spune că nu este obligatorie amenajarea acestui incinerator, însă există discuţii cu judeţele Covasna şi Harghita atât în vederea realizării, cât şi a amplasamentului acestuia.
Dacă va fi realizat, incineratorul va beneficia de fonduri de la toate cele trei judeţe. Astfel, Harghita ar putea contribui cu 15 milioane de euro, Covasna cu 25, iar Braşovul cu 50 de milioane de euro.
Va exista însă o dezbatere publică iar cetăţenii vor putea decide dacă incineratorul se va face sau nu. Cert este că România s-a angajat să atingă mai mulţi indicatori în acest domeniu iar ţintele sunt destul de înalte şi amenzile pentru neîndeplinirea lor, pe măsură.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.