O loază politrucă

O loază politrucă

0 335

„Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba!” glăsuiește o înțeleaptă vorbă românească Deși publicat – „cu subiect și predicat” – cu aproape un an și jumătate în urmă, articolul despre ipochimenul multiplicat după tiparul lui Cațavencu tratează o temă mereu actuală, „personajul în cauză” fiind la fel de nociv și astăzi. După modul cameleonic de exteriorizare, se pare că steaua ștanțată pe epoletul din pânză de camuflaj nu i se trage de la vreun merit militar, ci de la o logoree soră geamănă cu calamitatea națională a scurgerii deșeurilor nereciclabile pe timp de furtună. (Ion Măldărescu)

Chiar, m-am întrebat și eu, ascultând o secvență din „Euroatlantica”, emisiune transmisă de „Radio România Actualități”, pe data de 14 mai 2020, cine oare o fi generalul? Iar pentru că generalul avea niște idei care mi-au dat fiori de-a lungul coloanei vertebrale, l-am căutat și l-am și găsit…
Loaza politrucă, profesor universitar-doctor, asociat în cadrul mai multor universități din România, scrie mult, vorbește la fel de mult și are o biografie ilustrând succesul său deplin. Dar pe mine o astfel de biografie de succes mă interesează mai ales prin prisma activității sale didactice. Căci ascultându-l vorbind la radio și citindu-i editorialele, publicate mai ales în „Ziua veche”, am încercat să-mi imaginez cam în ce fel a modelat domnul general plastilina numită „tânăra generație”, în calitatea sa de profesor.
De exemplu, întrebat de redactorul „Radio România Actualități” despre „starea de alertă” (care, deși ilegală, nu se mai termină – n.r.), domnul în discuție a făcut următoarele afirmații: „Așadar alerta invită la mai multă precauție, la mai multă prudență… Eu nu știu de ce parlamentul a putut să radă (!!!) un articol privind angajamentul forței publice…
Păi, domnilor, dragi ascultători, în toate statele lumii civilizate forța publică impune! ea trebuie să fie prezentă, pentru că dacă punem presiune pe poliție să aibă temeri, o obligăm să fie tolerantă, să nu aplice legea, totul poate să ne scape din mână!”
Întrebare: Dar probabil că dacă se va solicita se vor impune legi care să fie în concordanță cu Constituția, cu măsuri mai drastice…
Loaza politrucă: Păi… dar au fost scoase!… Nu vreau să insist dar nu trebuie să ocolim această chestiune: forța publică, mai ales în situații de urgență trebuie să fie prezentă… păi când s-a născut ordonanța militară ea era imperativă și impunea!… înceta Constituția pe timp de război… în „Fâșia tactică” a acelui comandant nu erau decât ordinele care se executau, pentru că scopul era succersul în luptă.
Întrebare: Vorbește militarul din dumneavoastră?
Loaza politrucă: Păi da! că și noi acuma suntem într-o „fîșie de acțiune și succesul înseamnă să învingem acest virus, nu să ne lamentăm!

Oare ați înțeles și dumneavoastră, cetățeni și „dragi românii” ai lui Iohannis, exact așa cum am înțeles și eu, că pentru moment la dracuʹ cu Constituția, „Halt! Halt!” și mai e un pas până la „Hände hoch!” deoarece suntem în „Fâșia” aia unde Constituția nu mai contează, ba chiar ne încurcă, nenorocita naibii, în bătălia cu virusuʹ?
Domnul așa crede… nu mai spun că mi se pare că și Parlamentul îl cam incomodează la mers! Oare îi învață dânsul și pe studenți magia asta cu suspendarea Constituției, când și când, pe timp de pace, deoarece altfel viața e chiar plictisitoare? Întreb pentru o vecină, căci văd că este o opinie destul de populară, mai ales pentru peneleu!

O loaza politruca

Dar să ne întoarcem la loaza politrucă să încercăm să-l cunoaștem mai bine și să ne imaginăm cam ce le predă dânsul studenților… iată, spre exemplu, părerea domniei sale despre cenzură: „Cenzura ne ferește de ciuma dezinformării, manipulării și propagandei agresive în contra statului!”

Loaza politrucă numește acest tip de pumn în gură cu dinții scuipați în batistă, „cenzură pozitivă”, deci benefică. Și ne dă și exemple de „propagandă toxică”, adică dintr-aceea care ar trebui să fie supusă „cenzurii pozitive”: „Propaganda, dezinformarea și manipulările prin fake-news sunt dirijate direct, sau indirect de Moscova împotriva României  și a Republicii Moldova. Subiectele predilecte ale propagandei ruse în România sunt cele legate de « globalistul Soros », de « statul paralel », de « problema L.G.B.T. » și a « imigraţiei» necontrolate, de pericolul de moarte al « fracturării hidraulice », pentru gaze sau petrol de șist, pe teritoriul României. Urmează la rând « România stat de rangul doi în U.E. », « N.A.T.O. și costurile mari ale acestui sistem de securitate », « riscurile prezenței armatei americane pe teritoriul României », « România, colonia Occidentului », « portul Constanța la schimb, pentru admiterea în spațiul Schengen »[1].

Haideți să traducem ceea ce a scris mai sus, atât de frumos, subiectul…
Așadar: „Soros nu e globalist”, prost e cine a crezut așa ceva, e doar „propagandă rusă… statul paralel nu există”, să fim serioși, tot rușii au inventat conceptul… nu putem observa o ofensivă a L.G.B.T., ci doar niște parade frumoase, vesele și colorate în anii în care n-avem Covid-19… imigrația necontrolată e o glumă, la dracuʹ, ce-ști copil?… exploatarea prin fracturare hidraulică a gazelor de șist e o binecuvântare, căci natura se revigorează prin fracturare… România nu e de rangul doi în rândul țărilor europene, ci este pusă pe picior de egalitate, cel mai adesea, cu Germania și Franța… și cum să fie o colonie a Occidentului, când ea e puternică, suverană, firmele românești prosperă iar vocea președintelui nostru, de-o profundă originalitate, este ascultată cu atenție și preocupare de toate națiunile cultivatoare de sparanghel!… iar costurile parteneriatului cu N.A.T.O. sunt minime, practic, președintele nostru i-a dat președintelui Trump o șapcă inscripționată cu „Make N.A.T.O. Great Again” și-atât… în timp ce Olanda n-are nici o treabă cu portul Constanța, ci se opune intrării noastre în spațiul Schengen doar pentru că a auzit cum în România corupția a înflorit pe vremea Codruței Koveși… dar acum, că nu mai este baschetbalista aia adormită la conducerea D.N.A., s-ar putea ca și Olanda să-și schimbe opinia!”.

Apoi am citit atent și părerea subiectului despre condițiile propice pentru ca guvernul liberal să lucreze: „Pentru ca să poată lucra în liniște și să poată lua decizii bune, guvernul are nevoie de liniște, precum și obligația de a coopera și conlucra cu presa” [2].
Traducem, cetățeni? Păi, zic, să traducem…
Guvernul actual are nevoie de liniște, ca „să poată lua decizii bune”… dar oare guvernul „ciumei roșii” n-ar fi avut nevoie? Și-o fi dorit „ciuma” sute de mii de oameni în stradă, la începutul lui 2017, fără să fie clar pentru ce anume protestau băieții cu vuvuzele… și câinii în lese… și Nicușor Dan înfofolit… și Florin Bădiță cu pantalonii pe el?
Oare a vrut „ciuma” cohortele de „pașnici” manifestanți din 10 august 2019, dintr-aceia dotați cu cataroaie și cocteiluri Molotov în ghiozdănele? sau Mălinii Bot și Ceaușeștii Tivilic ținându-se ca scaiul de pulpana lor? Nu l-am auzit pe vocalul domn general vorbind despre liniște pe vremea aia…
Cum vede presa domnul ?
Iată: „În situații de cumpănă pentru țară, edecarul din presă trebuie să devină « soldatul condeier » care să o apere. Un jurnalist luptător, contondent, dedicat luptei pentru adevăr trebuie să aibă în ranița sa de campanie știrea adevărată, dar și propria-i cenzură, nefiind nevoie de una impusă prin Ordonanță Militară[3]”.
Așadar, ne trebuie soldați-condeieri, aplicându-și tesla autocenzurii prin părțile delicate… ce imagine delicată!
Mă opresc aici… trec peste admirația totală a generalului în retragere, pentru Găbiță Oprea, în 2015, pe când acela era pe cai mari, urmată în 2017, când Găbiță ajunsese nimic în ploaie, de decăderea acestuia din „om de caracter […] având o aleasă și serioasă educație militară” la „impostor” sau „magnific academician de hârtie creponată” sau pur și simplu „pretinul” de țuică al lui George Maior.
Și să ne înțelegem… eu nu pun la îndoială faptul că subiectul, profesor-doctor multiplu-universitar în discuție iubește România. Numai că felul în care dumnealui afirmă că o iubește și felul cum ar putea să-i învețe și pe alții, mai tineri, să o iubească, mie mi se pare pur și simplu înspăimântător.

[1]  Ziua veche, 4 aprilie 2020.
[2] Idem
[3] Idem

Luminița Arhire
Sursa: art-emis.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.