Oare? Veștea promite că într-un an este gata terminalul Aeroportului Braşov!

Oare? Veștea promite că într-un an este gata terminalul Aeroportului Braşov!

0 289

Pentru obiectivul „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare şi execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii – Obiectul Terminal de pasageri” contractul de lucrări a fost semnat ieri cu Asocierea SC Bog’art Srl – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA.

Contractul are valoarea de 145.581.179 lei (inclusiv TVA).
Contractul de lucrări a fost semnat după ce Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia depusă de firma Construcţii SA Sibiu – cea care iniţial fusese declarată câştigătoare a realizării terminalului şi după opt luni de la demararea procedurilor de achiziţie.
Astfel conform autorităților județene terminalul aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav va fi gata în aproximativ un an. Cam cu puțin înainte de alegerile parlamentare. Pură coincidență?
Oricum nu are vreo relevanță, de cînd ni se tot promite Aeroportul ar fi bine să se înfăptuiască într-un final.

Veștea – după realizarea terminalului putem spune că terminat 90% din aeroport

Realizarea acestui terminal este una dintre cele mai importante etape ale proiectului aeroportului, iar preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea a spus că „după terminarea lucrărilor la terminal, putem spune că aeroportul este finalizat în proporţie de 90%”.
Acesta a mai spus că perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, dintre care 3 pentru proiectare şi 9 pentru lucrări.
 „Până  la începerea propriu-zisă a lucrărilor va mai dura o perioadă, pentru că mai trebuie să obţinem avize şi acorduri”, a explicat Veştea, care estimează că şantierul va fi deschis în prima parte a anului viitor. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfăşurată de 11.780 mp, după o soluţie arhitecturală realizată de arhitectul braşovean Dorin Ştefan.
Adrian Veştea a amintit că specialiştii CJ Braşov şi cei ai IPTANA SA (care a realizat studiul de fezabilitate pentru aeroport) au stabilit toate detaliile necesare obţinerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanţii SRI, ai Poliţiei de Frontieră şi ai Direcţiei Vamale.

Cele trei instituţii au impus alocarea unor spaţii suplimentare şi achiziţia unor echipamente de securitate pentru funcţionarea în bune condiţii a aeroportului şi pentru desfăşurarea activităţilor specifice acestora.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.