Operatia la Marzescu, anestezia la Harman

Operatia la Marzescu, anestezia la Harman

0 349

Concubinajul dubios dintre fostii parteneri in Alianta DA, desfasurat in relativa surdina timp de aproape doi ani, a ajuns in faza de partaj. La Brasov, situatia impartirii bunurilor pe care fostii tovarasi pedisti si liberali le gestionasera impreuna jumatate de mandat se masoara in cladiri dintre cele mai incapatoare. In vreme ce ideologii ambelor partide pierd vremea incontrandu-se pe doctrine – PD n-a avut niciodata una, PNL-ul a facut tandari mostenirea liberala – in teritoriu lupta alesilor are miros de tencuiala si gust de zidarie. Partajul local nu se rezuma la bijuteriile comune pe care le-au purtat pe rand doi ani la sindrofii politice. Fara un acord prenuptial pe care-l sa-l fi incheiat din prevedere inainte de inceperea relatiei, pedistii si penelistii brasoveni au de impartit ditamai cladirile. Intamplator, spitale cu oarece traditie sub Tampa.


Dupa cum ati remarcat deja, Consiliul Local este fieful primarului Scripcaru si al oamenilor din taraful sau. Cel Judetean, in schimb, este terenul de joaca al presedintelui Cancescu. Disputa pe Spitalul Marzescu este cel mai bun exemplu despre cum se duce lupta intre „locali” si „judeteni”. Desi fiecare sustine cu argumente, hotarari in plen si documente ca este proprietarul stabilimentului, este clar ca una din cele doua parti se afla in eroare. CL pretinde ca, prin revocarea donatiei pe care municipalitatea o facuse candva Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, terenul aferent spitalului Marzescu a revenit in patrimoniul orasului. CJ, in schimb, la doar o zi de la hotararea emisa de CL, anunta vanzarea imobilului, desi nu-l detine in proprietate. Argumentul pe care isi intemeiaza hotararea este ca decizia CL ar fi ilegala, intrucat nu intrunise numarul de voturi necesar in cazul bunurilor de patrimoniu.


Modele lansate la centru obisnuiesc sa aiba o buna circulatie in teritoriu. De la gestul de suspendare a presedintelui incoace, toate – dar absolut toate deciziile – sunt suspectate de neconstitutionalitate si au facut deja poteca la Curtea Constitutionala pentru a primi, dupa caz, validare ori respingere. Nu stiu ce facea Curtea asta inainte, dar acum e clar ca devenit de-a dreptul Ograda si nu-si mai vede capul de texte si documente ce-i sunt trimise spre analiza. Brasovul n-are, desigur, o Curte precum cea de la Bucuresti, dar are o gramada de Ocoale pe la juristi, carora li se cere acum sa se pronunte asupra legalitatii ambelor decizii, a CL si a CJ. Desi consilierii judeteni nu se asteapta cu adevarat ca pe prefectul Danu sa-l apuce subit amnezia si sa uite ca provine din PD taman cand va trebui sa judece impartial in cazul Marzescu. Tot pe modelul Capitalei se agita si versiunea referendumului in privinta sortii stabilimentului, carora unora li se pare nimerita, celorlalti o imitatie nereusita.


Eventuala consolare a „judetului” pentru esecul in vanzarea spitalului este iminenta scoatere la mezat a altor doua locatii spitalicesti, Dermato-Venerice si Oncologia. Totul pentru a strange suficienti bani pentru viitorul spitalul clinic ce se va ridica la Harman, intr-o combinatie destul de avansata cu spaniolii de la Ibadessa. Municipalitatea, prin vocea primarului Scripcaru, anunta investitii serioase la Marzescu, dupa ce va stinge pretentiilor CJ asupra acestuia si ii va taia cheful de a-l vinde abuziv. .


Inutil sa mai spunem ca miza declarata a amandurora, Cancescu si Scripcaru, este binele pacientului brasovean, pe care vor sa-l vindece in propriile locatii. Desi situatia aduce bine cu versiunea matura a istorioarei cu moasele si buricul nou-nascutului, cea mai buna solutie ar fi, totusi, calea de mijloc. Bietul suferind sa semneze un contrat cu CAS prin care accepta, daca-si face o interventie la Marzescu, sa i se administreze anestezia la Harman. Cu putin noroc, ajunge la timp pana-si face efectul.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.