Opt ceaiuri pe zi – sanatate la pliculet
Persoanele care consuma pana la opt cesti de ceai pe zi beneficiaza de o imbunatatire semnificativa a starii de sanatate, potrivit unui studiu realizat de nutritionistii britanici, informeaza dailymail.co.uk.
Carrie Ruxton, esxpert in nutritie si autoare a studiului, considera ca, in cercetarile sale, a comparat rezultatele obtinute in urma a 47 de studii independente pentru a ajunge la aceasta concluzie.
Cofeina continuta de aceste bauturi, in opinia expertei britanice, scade riscul de declansare a infarctelor si a atacurilor cerebrale, facandu-i pe oameni sa se simta mai vioi, iar starea lor de buna dispozitie este stimulata.
Tipuri de ceaiuri si efectele lor benefice
Ceaiul de iasomie este recomandat persoanelor care vor sa slabeasca deoarece ajuta la accelerarea metabolismul. Desi nu este energizant, ca ceaiul verde, acesta calmeaza si regleaza circulatia sangelui. Datorita efectului sau calmant, ceaiul de iasomie indeparteaza migrenele stimuland relaxarea generala a organismului. Astfel ajuta la indepartarea stresului, fiind de marea ajutor mai ales pentru persoanele depresive.
Ceaiul verde si ceaiul negru provin din aceeasi planta. Diferentele apar in timpul prelucrarii. Dar, indiferent ca este negru sau verde, ceaiul este valoros prin cantitatea si valoarea antioxidantilor. Totusi, ceaiul negru contine mai putina teina, o substanta organica sub forma de cristale, cu gust amarui.
Medicul spune ca este indicat sa se consume aproximativ sase cesti de ceai negru pe zi, pentru a avea o viata sanatoasa. Antioxidantii (flavonoizii) care se regasesc in ceaiul negru au un efect antioxidant in urma caruia rezulta neutralizarea radicalilor liberi toxici pentru organism.
Medicii specialisti recomanda consumul de ceai negru, pentru ca este benefic in tratarea afectiunilor cronice de inima si pentru creier. Extractele din ceai negru reduc nivelul colesterolului din sange, avand efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Consumul regulat de ceai negru duce la o scadere a numarului trigliceridelor din sange si o reducere a masei de grasime din organism.