Ora 06:00 a.m. – ideala pentru a face SEX

Ora 06:00 a.m. – ideala pentru a face SEX

0 182

Cercetatorii au descoperit ca organismul functioneaza la parametii maximi la anumite ore. Astfel s-a demonstrat ca exista o ora optima chiar si pentru procreare (exista un moment al zilei, cand bioritmul barbatilor coincide perfect cu al femeilor. In orice caz in privinta dorintei de a face sex, de a-si descarca energia patimasa a trupului).

Cotidianul britanic Daily Mail a realizat un orar, pentru a sti cum sa ne reglam bioritmul.
6.00 – ora de facut sex. Dr Pam Spurr, medic psihiatru, spune ca acesta ora este ideala pentru acesta activitate din punct de vedere hormonal. „Desi majoritatea persoanelor considera ca momentul ideal pentru a întretine raporturi intime cu partenerul este seara, nivelul de estrogeni si testosteroni, hormini sexuali feminini si masculini, se afla la cote maxime în zori. In plus, acesta este momentul ideal cand ambii parteneri sunt fertili”, explica dr. Supr.
7.00 – ora micului dejun. Lipsa glucozei, utilizata toata pana dimineata, face ca si creierul sa nu poata functiona asa cum trebuie. Lipsa acestei mese iti va da o senzatie de ameteala toata ziua. Pentru ca resursele sa fie mai „durabile”, se recomanda cerealele integrale la aceasta prima masa din zi.
8.30 – Expunerea la lumina naturala ne ajuta sa ne setam ceasul intern, biologic. Lumina opreste productia de melatonina, hormonul care ne face sa ne fie somn. In plus, lumina este antidepresiva si mareste productia de Vitamina D, care ne fereste de cancer si boli de inima.
10.00 – Efectul micului dejun a trecut, glucoza a ajuns in sistem, inclusiv in creier, asa ca e vremea adevaratelor provocari sau a rezolvarii celor mai dificile sarcini inscrise in agenda.
13.00 – ora pranzului usor. Gustarea de dupa-amiaza e un mit, daca nu ai nevoie de ea, nu recurge la ea. In plus, fluctuatiile nivelului de zahar din sange pot avea ca urmare aparitia bolilor de inima.
15.00 – ora plimbarilor. Nu se recomanda somnul la aceasta ora, pentru ca cel de noapte va fi intrerupt, aparand astfel insomniile. In schimb, ne putem plimba vreme de 20 de minute, obtinand ca bonus o portie consistenta de Vitamina D.
17.30 – ora exercitiilor fizice. Exercitiu fizic moderat poate fi considerat si mersul alert sau gradinaritul, pe cand cel viguros consta in alergat sau ciclism. Pe langa silueta, miscarea regleaza fluxul sangvin, tinand inima sanatoasa si protejandu-ne astfel de boli si accidente cerebrale.
19.00 – ora paharului de vin rosu. Potrivit specialistilor, la acesta ora, ficatul are cea mai mare capacitate de detoxifiere. Astfel, un pahar de vin este chiar indicat, dar fara a se depasi acesta masura, deoarece riscam sa apara efecte adverse. Un studiu publicat de Journal of Physiology arata ca mai mult de un pahar de alcool duce la aparitia insomniilor.
19.30 – ora ultimei mese a zilei. Timp de mai multi ani a existat o teorie potrivit careia nu conteaza la ce ora mananci seara, important este sa mananci. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Northwestern arata ca mancatul la ore neregulate, mai ales seara, aduce la aparitia excesului de kilograme.
21.30 – ora ritualului inainte de culcare. „Este ora ideala la care sa-ti incepi rutina de dinainte de culcare. Astfel, se recomanda un dus cald, nici prea rece sau prea fierbinte, iar apoi un film sau cateva pagini dintr-o carte. Sunt lucruri ideale care ajuta la dobandirea unui somn de calitate”, spune Dr Peter Venn. Acesta adauga ca sapte pana la opt ore de somn sunt suficiente pentru o persoana adulta.

Desi acest orar pare inaccesibil la prima vedere, cu putin efort, o sa putem sa-l respectam si astfel sa obtinem rezultatele scontate. Se pare ca organismului ii ia cam 3 saptamani sa se obisnuiasca cu orele fixe, asa ca perseverati!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.