Ora milioanelor de elevi

Ora milioanelor de elevi

0 168

Este de acum binecunoscuta ora tinuta, pe plan mondial, intr-o serie de tari in semn de protest impotriva unei educatii pline de carente. Titlul comun al orei: „Cea mai mare ora din lume”.
Actiunea a avut ca scop trezirea autoritatilor respective spre realizarea, pana in 2015, a unui sistem educational imbunatatit si accesibil tuturor.
Astfel, la actiune au luat parte, in lumea intreaga, peste cinci milioane de elevi, sub conducerea cadrelor didactice si fara inoportune prezente ale unor sefi de state.
Aceasta „campanie globala pentru educatie” arata ca au fost facuti prea putini pasi inainte in domeniul educational, interesul pentru educatie fiind redus in intreaga lume, ajungand astfel sa existe, in plan global, peste 72 milioane de copii, cu preponderenta fete, fara posibilitati de a merge la scoala, rezultand din aceasta peste 780 milioane de adulti analfabeti.
S-a mai constatat ca, fara posibilitati de acces la sistemul de invatamant si educatie sunt, in primul rand, copiii refugiatilor, orfanii, copii ai unor minoritati etnice – nu este cazul Romaniei – si foarte multi copii apartinand unor familii traind sub pragul saraciei.
In context se poate arata ca, in Romania, treburile ar merge mai bine ca in alte parti, dar aici trebuie, din pacate, sa-si vare luminita bleaga micutul nostru licurici, care s-a dat si cu aceasta ocazie in stamba. Cum altfel poate fi luata afirmatia ca trebuie ridicat nivelul in invatamantul romanesc, pentru ca apoi Basescu sa bage cotita ca elevii sunt prea solicitati si ar fi bine sa se reduca numarul orelor? Si atunci mai vrei cultura? Eu tin minte ca aveam cate sase ore zilnic, inclusiv sambata, si nu am crapat, chiar daca nu am ajuns nu stiu ce mare scula in bascula, ca alti fosti colegi. Dar nu sunt nici asa de tantalau si nesimtit ca Basescu si multi alti actuali politicieni, facuti pe puncte.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.