Pădurarii şi pompierii au cărat apă cu spatele în incendiul de pe Tâmpa
Peste 1000 de metri pătraţi de vegetaţie au ars, duminică seara, pe Şaua Tâmpei. Pompierii braşoveni au luptat mai bine de patru ore pentru a stinge flăcările, după ce au fost nevoiţi să care apa cu pet-urile. Relieful impracticabil a făcut ca cele trei autospeciale cu apă şi spumă trimise la intervenţie să fie inutilizabile
Peste 1000 de metri pătraţi de vegetaţie au ars, duminică seara, pe Şaua Tâmpei. Pompierii braşoveni au luptat mai bine de patru ore pentru a stinge flăcările, după ce au fost nevoiţi să care apa cu pet-urile. Relieful impracticabil a făcut ca cele trei autospeciale cu apă şi spumă trimise la intervenţie să fie inutilizabile. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui foc nestins, care s-a extins apoi din cauza vântului, dar cauzele exacte urmează a fi stabilite.
Mai mulţi braşoveni au văzut, duminică seara, fum pe Tâmpa. În jurul orei 19.00, au fost anunţaţi pompierii, care au trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Intervenţia a fost însă una foarte dificilă, 30 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi 20 de lucrători de la Regia Pădurilor Kronstadt s-au trudit să lichideze flăcările care ameninţau să se extindă şi din cauza vântului, spune cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Braşov
Intervenţia a fost îngreunată şi de faptul că s-a lăsat întunericul. Abia după patru ore, angajaţii ISU şi cei de la Regia Pădurilor au stins flăcările. În prezent, zona se află sub supraveghere iar angajaţi ai Regiei Pădurilor Locale Kronstadt Braşov stingeau ieri seară ultimele focare. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un foc în spaţiu deschis, care nu a fost stins.
Cauzele exacte ale incendiului urmează să fie stabilite. Masivul Tâmpa este arie protejată, motiv pentru care aprinderea focului în această zonă se sancţionează cu amenzi drastice, între 3000 şi 6000 de lei pentru persoane fizice şi între 25.000 şi 50.000 pentru persoane juridice.