Parchetul a pregătit din timp… „fraudarea referendumului”!

Parchetul a pregătit din timp… „fraudarea referendumului”!

0 141
De necrezut! Datat cu 3 zile mai devreme (!), pe site-ului Ministerului Public se găseÅŸte un Ordin al Procurorului General din data de 26 iulie 2012. (dar nepublicat în Monitorul Oficial!!!)
Iata textul: „Având în vedere rezonanÅ£a socială a indiciilor de comitere a unor infracÅ£iuni în cadrul desfășurării referendumului privind demiterea PreÈ™edintelui României (…)È™i alte infracÈ›iuni săvârÈ™ite în legătură cu desfășurarea referendumului, pentru a asigura soluÈ›ionarea cu celeritate È™i în mod unitar a acestor cauze, Procurorul General al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a dispus măsuri la nivelul unităților de parchet competente din punct de vedere material È™i teritorial pentru exercitarea supravegherii cercetărilor de către lucrătorii de poliÈ›ie judiciară.
Având în vedere că, pentru toate aceste infracÈ›iuni legea dispune că acÈ›iunea penală se pune în miÈ™care din oficiu (…) cauzele menÈ›ionate vor fi înregistrate È™i soluÈ›ionate la unitatea de parchet competentă din punct de vedere material È™i teritorial, iar la nivelul fiecărui parchet de pe lângă curte de apel va fi desemnat un procuror care va verifica modul în care se efectuează cercetările…”.
Ce concluzii putem trage de pe urma acestui ordin: în primul rând că Laura CodruÅ£a Kovesi avea deja indicii…cu 3 zile inainte, că… vor fi fraude la referendum.
Åži, drept urmare, i-a pus pe procurori în stare de alertă, ca să justifice acÅ£iunile din aceste zile. Pentru confirmarea „indiciilor” si a presupuselor fraude… existente încă din 26 iulie.Aacest Ordin reprezintă într-un fel un plan B pentru revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni. Este un ordin fara precedent, inexistent nici în 2007, când am avut un referendum similar de suspendare, nici în toamnă, la alegerile europarlamentare, insotite de un referendum, nici în 2008 cu ocazia alegerilor locale ÅŸi a celor parlamentare ÅŸi nici în noiembrie/decembrie 2009, când am avut alegeri prezidenÅ£iale la fel de controversate (pe 22 noiembrie, în paralel cu două referendumuri aiurea).
De fapt prin ordinul respectiv s-a dat undă verde actualelor încălcări ale legislaÅ£iei ÅŸi comiterii abuzurilor.
Procedura, în cazurile de fraudă electorală, cuprinde doua aspecte distincte:
  •  poliÅ£ia se sesitează (de către părÅ£i implicate) sau se autosesizea din oficiu (în cazurile flagrante);
  • – demararea umor ancheea sub supravegherea procurorilor.
NU procurorii efectuează anchetele. Pentru a rezolva sesizări de vot multiplu sau de vot fictiv, poliÅ£ia trimite dosarele la Autoritatea Electorală Permanentă, care are posibilitatea să depisteze astfel de fraude. După ce face verificările, AEP trimite înapoi dosarele la poliÅ£ie.
Acum, AEP a fost pur ÅŸi simplu scos din joc si mai mult decat atat toate listele electorale au fosr “arestate” de procurorii lui Morar, seful de la DNA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.