Peisaj off-road in centrul Brasovului

Peisaj off-road in centrul Brasovului

0 334

Desi lucrarile de infrastructura din oras si modificarile din intersectii unde au aparut sensuri giratorii ca ciupercile dupa ploaie ne-au lasa o impresie placuta in ceea ce priveste noul „look” al orasului, mai sunt inca multe de rezolvat.
Strada Independentei, spre exemplu, arata ca dupa bombardament. Masinile au ocazia, nefericita, de altfel, de a-si testa capacitatile „off road” pe care fiecare model le prezinta.
De ani buni, trecerea la nivel cu calea ferata nu a mai fost reparata, astfel ca s-au format adevarate cratere care au o adancime ce depaseste 20 de centimetri.
Gropile nu mai pot fi practic ocolite, spre disperarea soferilor, care isi distrug pur si simplu masinile.
Edilii se disculpa si spun ca de reparatii ar trebui sa se ocupe CFR si ca s-au purtat discutii in acest sens, dar nu se stie cand se va trece si la fapte.
Primaria vrea sa construiasca un pasaj suprateran in zona, dar totul e la faza de proiect.
Si, cum, in era portocalie, toate lucrarile, proiectele, serviciile au preturi astronomice, asa se face ca si costurile de executie ale lucrarilor pentru reparararea infrastructurii din oras sunt de-a dreptul exorbitante.
Recent, Consilul Local Brasov a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru executia ultimului tronson al ocolitoarei, care va face legatura intre DN 13 si DN 1 si care va scoate tot traficul greu din oras. Costurile de executie sunt previzionate la suma de 18,7 milioane de euro pentru cei sase kilometri.
In schimb, la Sibiu, centura, ale carei lucrari sunt executate chiar de catre firma brasoveana Vectra, sunt de 9,85 milioane de euro, pentru un tronson tot de sase kilometri. „Deocamdata, au fost aprobati indicatorii tehnico-economici si urmeaza procedurile de evaluare a terenurilor ce urmeaza a fi expropriate. Pentru aceste sume se vor accesa fonduri strcuturale, acest tronson de ocolitoare fiind cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana prin care zonei Metropolitane Brasov i-au fost alocate mai mult de 80 de milioane de euro”, a explicat Sorin Toarcea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.