Pentru a compromite Centenarul Unirii s-a declansat ofensiva sistematica impotriva Romaniei Unitare!

Pentru a compromite Centenarul Unirii s-a declansat ofensiva sistematica impotriva Romaniei Unitare!

1 578

Aât fenomenul vechi al regionalizarii cât si politica nejustificată  de fedreralizare a României tind in mod fațis sa diminueze rolul statului, sa-l puna intre paranteze, reducindu-l la stadiul de abstractie inutila, etapa ultima fiind disparitia lui.
Este vechea  tehnica de expansiune si dominare imperiala conceputa de o Germanie fascista ce cauta sa-si plaseze jaloanele in cadrul extinderii catre Est, Regionalizarea a fost preluata de U. E. animata si ea de confuze si nemarturisite idei imperiale. In acest nou cadru si continuind temeinca traditie evocata mai sus, Germania si-a arogat conducerea operatiunilor de regionalizare si federalizare.

Plecind de la lucrarile unei organizatii care se declara europeana , Uniunea federalista a comunitatilor etnice europene (Föderalistische Union Europäischen Volksgruppen), U.E. a adoptat in anii 80 si 90 patru texte fundamentale:
1.Carta europeana a limbilor regionale si minoritare,
2.Conventia-cadru pentru protectia minoritatilor,
3.Protocolul aditional la Conventia europeana a drepturilor omului si
4.Conventia speciala pentru drepturile la autonomie.
Toate sint de inspiratie germana iar ministerul de Interne de la Berlin e direct implicat in punerea lor in practica. Pe baza acestor texte, actuala  Germanie obtine adoptarea unor documente care vor da peste cap structurile statelor nationale. Este vorba despre Conventia-cadru privind cooperarea transfrontaliera (Carta de la Madrid), Carta autonomiei locale si Carta autonomiei regionale.

Conventia-cadru privind cooperarea transfrontaliera a fost elaborata de Asociatia regiunilor frontaliere europene, o institutie creata si condusa de germani, avind drept scop constituirea «euroregiunilor» – entitati teritoriale aflate de o parte si de alta a frontierelor de stat.(!?) Doua astfel de artificii de inspiratie euro-germanica au fost inaugurate in timpul regimului Constantinescu: «euroregiunea Prutul superior», compusa din judetele Suceava si Botosani (in Romania), regiunile Balti si Edinet (in Republica Moldova) si regiunea Cernauti (in Ucraina); cea de-a doua este «euroregiunea Dunarea de jos», compusa din judetele Galati, Tulcea, Braila (in Romania), regiunea Odesa (in Ucraina) si regiunea Cahul (in Republica Moldova). Textele fondatoare ale Asociatiei cooperarea transfrontaliera este […] depasirea frontierei sau, cel putin, reducerea importantei ei la o simpla frontiera administrativa».
Rolul politic, istoric al frontierei se sfirseste odata cu aceasta initiativa. Gorbaciov nu spera altceva, in decembrie 1989, cind propunea «permeabilizarea» si apoi «spiritualizarea» frontierelor. Conceptul sovietic al «casei comune europene» – lansat de Brejnev in 1981 si preluat de Gorbaciov in 1985 – a fost adoptat de intreaga clasa politica vest-europeana, astfel incit identitatea ideilor in privinta suprimarii frontierelor nu are de ce sa ne mire.

Dupa Carta autonomiei locale,Carta autonomiei regionale,  tinde sa desavirseasca dezmembrarea statelor prin acordarea unei autonomii complete si in toate domeniile entitatilor regionale…, Ajunsa in acest stadiu, Regiunea nu are decit doua posibilitati de evolutie: fie o noua dizolvare – de data aceasta nu in masa nationala, ci in cea, absolut impersonala, a Uniunii Europene –, fie revendicarea independentei, repetind, in acest caz, experienta «reusita»  din  K o s o v o . Generalul Pierre M. Gallois, «parintele» sistemului francez de aparare nucleara, a semnala existenta «Centrului european pentru problemele minoritatilor», al carui sediu se afla in localitatea germana Flensburg, si care e finantat de guvernul de la Berlin. Principalul obiectiv al acestei institutii este stimularea revendicarilor autonomiste ale minoritatilor est si vest-europene. In momentul in care aceste revendicari ajung sa produca situatii conflictuale, solutia propusa e federalizarea !.  Ceea ce se uita, insa, in calculul simplist care sta la baza viitoarei integrari europene, este ca micile entitati teritoriale nu ofera nici o garantie de stabilitate. Dimpotriva: inmultirea lor conduce in mod inevitabil la inmultirea motivelor de neintelegere. In plus, nimic nu garanteaza ca, dupa ce au refuzat autoritatea statului de care s-au rupt, Regiunile (si minoritatile) vor accepta mai usor cealalta autoritate, indepartata, imateriala si mult mai centralizata, a structurilor comunitare de la Bruxelles. Regionalizarea, urmata imediat de integrarea europeana, nu va insemna pentru aceste regiuni (si minoritati) decit o subordonare de alta natura. Ceea ce va implica, probabil, continuarea revendicarilor. Trecerea din structurile statului in cele ale supra-statului european nu reprezinta «un salt calitativ», ci doar inlocuirea unei autoritati centrale cu alta.

 Odata lansata, dinamica dezmembrarii nu va putea fi usor oprita. Cu atit mai mult cu cit o parte a clasei politice internationale, preluind fara sa-si dea seama, chiar ideile din anii 20 ale Kominternului, ce, considera ca Romania este un stat asupritor !!. Sa nu uitam ca «depasirea spiritului de la Versailles» este un obiectiv din ce in ce mai raspindit in Europa,sprijinit cu fermitate de catre Germania.. Ideea regionalizarii si federalizarii Romaniei nu este noua. In octombrie 1992, o parte din UDMR cerea organizarea unui referendum pentru constituirea unei regiuni autonome in centrul tarii. , «Forumul din Tinutul Secuiesc» adopta un document prin care se cerea autonomia regiunii in conformitate cu… Carta autonomiei regionale .Tot in septembrie 1998, « Sint multe rani deschise pe trupul nostru, rani care, nici dupa aproape 99 de ani de la Diktatul de la Trianon, nu s-au cicatrizat. […] Nu exista alta alternativa decit autodeterminarea maghiarimii, autonomia si federalizarea Romaniei. […]La rand, Laszo Tokes declara iresponsabil la Bruxelles: lMa bucura nespus de mult ca sint si romani care sustin ideea federalizarii si autonomiei Transilvaniei. […] pentru ca: Viitorul nostru e intr-o Romanie federalizata. Fiindca Ardealul si Vechiul Regat nu au o istorie comuna !! In iulie 2001, Liga Pro Europa condusa de o fosta ambasadoare a regimului Costantinescu organiza la Alba Iulia o masa rotunda – «Rolul Transilvaniei intr-o Europa a regiunilor»  Alt revizionist notoriu,Gusztav Molnar impartasea publicului viziunea sa despre viitoarea Europa Centrala, alcatuita din «fragmente de tari» si in care ar putea fi inclusa si Transilvania. Idee din care reiese ca Transilvania va face parte din «noua» Europa Centrala, iar restul tarii din altceva, o zona geografica (si, desigur, culturala) deocamdata nedefinita.

Acesta este straniul model pe care va fi asezata viitoarea Romanie federala! Cat despre „entuziasmul” romanilor pentru structurile comunitare, el este, in sine, o ilustrare a necunoasterii acestor structuri.Dincolo insa de preluarea fara discernamint a ideilor inoportune, frecventa dezbaterilor despre federalizarea Romaniei si amploarea pe care acestea o iau este, fara indoiala, simptomul unui rau ce s-a instalat in corpul societatii. Faptul ca minoritatea maghiara din Transilvania revendica un statut de autonomie – dar ce se va intimpla, in acest caz cu ungurii din Bucuresti ,Brasov Arad si Timisoara? Ceea ce tulbura e usurinta cu care grupuri de romani isi insusesc aceasta revendicare si militeaza in numele ei.  Demersul de azi al liderilor secui ,f.bine „decojit” de catre Antena 3,  a poate fi invinuit de agravarea confuziilor. El are, insa, meritul paradoxal de a scoate in evidenta adincile rani care mutileaza societatea, marile rupturi care ne ameninta. Este rolul guvernantilor, oricare vor fi ei, sa asigure coeziunea nationala si integritatea teritoriala a tarii. Dar pentru aceasta nu trebuie promisiuni electorale stupide sau discursuri sterile, ci o politica inteligenta, eficace, ale carei rezultate sa dea certitudinea ca Romania, a 7-a tara a U.E, trebuie nu doar sa supravietuiasca si sa ramâna intreagă intre granitele unde trăiesc laolaltă peste 90 la sută de români, dintr-o populație de peste 21 de milioane !!.(Radu Portocala}

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.