Pentru cine va fi dificil anul 2013? (1)

Pentru cine va fi dificil anul 2013? (1)

0 284
 
Am urmarit diferitele reactii ale celor care, in rol de barfitori de serviciu, platiti de varfurile Regimului Basescu care prin intermediul televiziunilor abonate la bani publici, provoaca asa zise directii de interpretare ale evenimentelor sau ale declaratiilor politice. Si de aceasta data, tinta este actualul premier Victor Ponta despre care se acrediteaza ideea ca nici macar cu Emil Boc nu poate fi comparat! Ponta nici UTC-ist n-a fost, pe cand in Boc se recunoaste veritabilul politruc comunist.
Toti se cred formatori de opinie (mai sunt si din acestia, cu adevarat foarte putini!), nu vreau sa-i contrazic, dar trebuie sa recunosc ca poluarea ce o provoaca in societate devine de cele mai multe ori daunatoare.
Majoritatea acestora ne inunda de ceva vreme cu un “diagnostic cretin” – precum ca toti membrii clasei politice sunt cam la fel. Aceasta strategie nu le-a tinut in campania electorala abia terminata. Scorul electoral obtinut de USL arata ca romanii, dincolo de votul negativ ce sanctioneaza o buna parte din aceasta clasa politica,  au votat si cu sentimentul ca alti politicieni pot produce o schimbare in societatea romaneasca. Prezenta in Parlament a Opozitiei nu este rodul propagandei lor, ci a manevrelor oculte coordonate de catre Traian Basescu asupra legii electorale. Una a spus Basescu in urma deciziei poporului (referendum) –– alta ne-a impus prin lege si Curte Constitutionala: in loc de 300 s-a ajuns la 580 parlamentari.
Nu putem fi de acord cu deja clasica expresie “Guvernul va face si reforme care nu sunt pe placul electoratului”! Evident ca reformele sunt necesare. Dar nu acelea care n-au adus decat saracie si degringolada si care nu mai contenesc de peste doua decenii ( mai ales dupa guvernarea portocalie, tara are nevoie de reforme).
Trebuie o schimbare care sa nu ne mai aduca in situatiile (interpretarile) provocate de securistii Regimului Basescu. Reformele nu sunt doar rodul gandirii si implicarii unora, ci al tuturor celor care au castigat ultimele alegeri, prezenti atat in Parlament cat si in Guvern si care sunt obligati acum, contracronometru, sa reconstruiasca ceea ce s-a daramat de catre ultimele guvernari, cu buna stiinta .
Seful Executivului a precizat ca este dispus sa isi asume riscurile pe care le presupun reformele preconizate pentru anul viitor, in conditiile in care se poate baza pe majoritatea stabila din Parlament.
"In mod sigur anul viitor este un an dificil, dar, din fericire, avem stabilitate si putem gandi lucrurile nu pentru o luna sau doua, ci pentru patru ani. Asta inseamna ca vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supara oameni. Important este sa avem o linie foarte clara si sa luam toate deciziile, unele mai dureroase, altele mai putin dureroase, pentru ca (…) toata tara, sa mearga in directia cea buna", a declarat Victor Ponta.
Pe langa speranta si incredere in Ponta si o parte din ministrii cabinetului, cabinetul primului ministru nu trebuie slabit de presa si de critici. Trebuie sa i se reaminteasca ca este propulsat de popor nu doar pentru a-si construi o cariera politica. Ca nu este doar primul ministru al Romaniei ci si presedintele celui mai mare partid si ca in aceasta calitate trebuie sa-si puna la treaba  parlamentarii si tot partidul.
Daca va ignora ceea ce a promis pentru a fi propulsat la putere, nimeni nu-l va ierta pentru masiva incredere ce i-a fost acordata prin votul din 9 decembrie.
Pentru a readuce increderea in institutiile acestei tari, pentru a scapa de frica care a fost inoculata celor care se opun acestui regim, reforma trebuie sa inceapa de acolo de unde a fost blocata si subordonata: de la Palatul Cotroceni. Si pentru ca e perioada sarbatorilor vom incheia intr-o nota vesela, optimista, invitandu-va sa accesati „Nu mi-e frică de Beau-Beau!”
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.