Personaje istorice marcante ale Brasovului au fost readuse la viata!
Daca v-ati intrebat vreodata ce obiceiuri aveau brasovenii acum sute de ani, care erau personalitatile orasului, cum aratau ele, cum se imbracau dar mai ales cum isi petreceau viata, acum aveti si raspunsurile. Michael Weiss, Johannes Honterus, Andrei Muresanu sau Maria Baiulescu s-au intors din trecut pentru a le reaminti brasovenilor cine au fost ei cu adevarat si ce au facut pentru Brasovul de astazi
Daca v-ati intrebat vreodata ce obiceiuri aveau brasovenii acum sute de ani, care erau personalitatile orasului, cum aratau ele, cum se imbracau dar mai ales cum isi petreceau viata, acum aveti si raspunsurile. Michael Weiss, Johannes Honterus, Andrei Muresanu sau Maria Baiulescu s-au intors din trecut pentru a le reaminti brasovenilor cine au fost ei cu adevarat si ce au facut pentru Brasovul de astazi.
Maria Baiulescu le-a reamintit brasovenilor ca este cea mai importanta feminista romanca nascuta in Brasov, unde a dezvoltat orfelinatul de fete infiintat in 1850, astazi un colegiu national care pe buna dreptate ii poarta numele.
Judele Michael Weiss a vrut sa stie daca turistii au intrat cu privilegii in cetate, daca sunt de la oaste, de la haiduci, pentru ca Brasovul urma sa fie asediat de catre principele transilvanean Gabriel Bathory
Personajele au fost readuse la viata de Muzeul Casa Muresenilor.
Pana pe data de 23 octombrie, cei mai cunoscuti brasoveni din toate timpurile vor tine lectii de istorie tuturor celor prezenti in centrul orasului, printr-o experienta interactiva, spectaculoasa si inedita pentru centrul Brasovului.
Personalitatile readuse la viata prin acest proiect sunt Johannes Honterus, Diaconul Coresi, Apollonia Hirscher, Michael Weiss, George Baritiu, Andrei Muresanu, Misu Popp, Elena Muresianu, Maria Baiulescu si Aprily Lajos.
Vifor Rotar