Personalitatea este influenţată de grupa sanguină

Personalitatea este influenţată de grupa sanguină

0 977
'Ce grupă sanguină aveÅ£i?' – este întrebarea pusă la spital sau la laboratorul de analize medicale, dar pe care japonezii ÅŸi-o pun zilnic. BBC arată cum grupele sanguine sunt considerate în Japonia cam ca semnele astrologice la ceilalÅ£i, scrie huffingtonpost.fr.
Fiecărei grupe îi sunt asociate mai multe tipuri de caractere. Se spune, de exemplu, despre persoanele cu grupa sanguină A că sunt sensibile, perfecÅ£ioniste ÅŸi bune colege de echipă, în timp ce cele cu grupa O ar fi mai curioase ÅŸi generoase, dar oarecum limitate. Indivizii care au grupa B se caracterizează prin individualism, egoism ÅŸi latură excentrică.
În AB s-ar încadra cei mai misterioÅŸi, cu caracter imprevizibil. Semn că locuitorii Ţării Soarelui Răsare cred cu adevărat în legătura dintre grupa sanguină ÅŸi caracter este succesul de care se bucură patru cărÅ£i publicate recent ÅŸi din care s-au vândut peste 5 milioane de exemplare.
BBC aminteÅŸte că în Japonia există o adevărată piaţă legată de grupa sanguină: există băuturi gazoase, gumă de mestecat, săruri de baie, prezervative adaptate grupei sanguine, în pofida eforturilor oamenilor de ÅŸtiinţă, care se străduiesc să destrame credinÅ£ele cu origini la începutul secolului al XX-lea. Descoperită de medicul Karl Landsteiner în 1901, noÅ£iunea de grupe sanguine a fost deturnată între cele două războaie de naziÅŸti pentru a da amploare teoriilor lor rasiale.
În acelaÅŸi timp, adaugă BBC, Imperiul japonez, în plină expansiune militară, ÅŸi-a însuÅŸit teoria grupelor sanguine în cadrul instruirii armatei imperiale, mergând până la alcătuirea grupelor de luptători în funcÅ£ie de grupele sanguine. În anii 1970, o carte scrisă de Masahiko Nomi a readus această credinţă în mintea oamenilor. Nomi nu avea totuÅŸi nimic în comun cu medicina pentru că era ziarist. Succesul a fost imediat, iar fiul său a preluat ÅŸtafeta, conducând astăzi un institut pentru promovarea acestor idei.
Teoria grupelor sanguine este de altfel operaţională.
În 2009, echipa feminină de softball japoneză ar fi recurs la ea pentru a adapta antrenamentul fiecărei membre a echipei. Anul trecut, un ministru japonez, Ryu Matsumoto, a fost nevoit să demisioneze după o ieÅŸire violentă în timpul unui interviu, pentru care a dat vina pe grupa sanguină.
BBC arată că unele grupe sanguine fac tot mai mult obiectul prejudecăţilor ÅŸi discriminării. Fenomenul se numeÅŸte 'buru-hara', adică 'hărÅ£uire în funcÅ£ie de grupa sanguină'.
Tipurile B şi AB ar fi cele mai discriminate, unii copii devenind batjocura celorlalţi. Din nefericire, 'buru-hara' depăşeşte cadrul curţii şcolii, fiind semnalate şi cazuri de discriminare la angajare.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.