Pesedistul Mihai Tudose – Marcel Ciolacu „are un IQ peste media clasei...

Pesedistul Mihai Tudose – Marcel Ciolacu „are un IQ peste media clasei politice din țara noastră”…

0 53

Prezidențiabilii, să recunoaștem, sunt legați de ceva infantil în conduita lor publică. Clipa de acum are pe frontispiciu o chestiune de tot râsul: „duelul” cu diplomele de studii… Fiecare vrea să se arate cat mai ocoș in ochii și urechile alegătorilor.
Captarea interesului public pe acest motiv minor capătă proporții de neimaginat…
Se pândesc competitorii între ei ca niște hiene și apăsă pe „claxoane” cu disperare la cel mai mic semn de neconformitate in cv-ul adversarului.
După indicii vizibile, vom avea parte de mult zgomot și de multă furie în această campanie prezidențială! Important este ca electoratul să nu se ia după „fente” bine calculate de consultanți, ci să țină cont doar de informațiile reale, verificabile!
Să luăm, selectiv, la explorat „fișa” și „zestrea” studiilor pentru candidatul Marcel Ciolacu…
Când a terminat liceul, în 1986, a dat examen la Drept și a picat…
După cinci ani, în 1991, devine student al Facultății de Drept,din cadrul Universitatii Ecologice din București, modulul „Fără frecvență”… Contracost, desigur!
Facultatea menționată, însă, a fost acreditată abia în mai 1995, anul in care studentul Marcel Ciolacu își încheie studiile universitare. Cu toate acestea, își susține examenul de licență abia în 2004, deci după nouă ani de la absolvire, deși legea prevede un interval de cel mult trei ani între absolvire și licențiere.Ca o potriveală strict”întâmplătoare”,susținerea examenului de licență în 2004 coincide cu numirea sa ca prefect interimar de Buzău din partea PSD, în luna noiembrie a aceluiași an.
Isprăvile pe studii ale lui Marcel Ciolacu au încă o referință pe lângă prevederile legale: în 2003, fără să fi obținut licența de absolvire a facultății, apare ca înscris la un curs postuniversitar din cadrul aceleiași „amabile” Universități Ecologice din București…
După moda in rândul politicienilor de vârf de pe la noi, „actorul” nostru urmează, din 2013, cursurile școlii doctorale de la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, instituție aflată in „ograda” Serviciului Român de Informații.
In loc de trei ani, omul nostru se străduiește ca doctorand până în… 2019, când a fost exmatriculat pentru „lipsă de interes„…
Despre cum s-a „înhăitat” cu Omar Hayssam in 2015 și de ce premierul Victor Ponta de la acea vreme l-a înlăturat pe Marcel Ciolacu din postul de „consilier onorific”, vom scrie cu altă ocazie. La fel și despre „faptele” sale „eroice” de revoluționar de Buzău, răsplătite cu privilegii lucrative binecunoscute(indemnizație lunară, spatii comerciale si teren in intravilan), pentru ca anul trecut să i se retragă „certificatul de revoluționar” de către o instituție abilitată s statului român din pricina unor „lacune” în dosar…
La această îndrăzneală de neînchipuit, primul ministru Marcel Ciolacu l-a destituit urgent pe șeful curajos al respectivei instituții și peste dosarul cu pricina s-a așternut praful. După tipicul procedural aplicat și în cazul plagiatului lui Nicolae Ciucă la teza de doctorat a acestuia…
Să fie clar: prezidențiabilii nu pot scăpa de faptul absolut necesar ca viața lor sa fie cercetată „in extenso” și că n-au cum să se ascundă cu capul in nisip precum obișnuiește struțul!
Încrederea cetățenilor nu se poate obține printr-o viață prezentată „în ghicitură”, nu?
Și, totuși, Mihai Tudose, colegul de partid al lui Marcel Ciolacu, grăia deunăzi că „acesta are un IQ peste media clasei politice din țara noastră”
A nu se uita că președintele Consiliului National al PSD, de teama acuzațiilor de plagiat, a renunțat benevol la titlul de doctor, ca și alți „dalmațieni” din vârful piramidei politice.
Acum, intempestiv, își dă cu părerea, „după ureche”, despre ” coeficientul de inteligență” al șefului său de partid, prezidențiabil cu patalamale in regulă!
Clar,nu?

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.