Piperul(Piper nigrum)

Piperul(Piper nigrum)

0 186

Are frunze groase asemanatoare cu varful unei suliti. Face flori albe sub forma de ciorchi lungi, care se transforma in fructe, care isi schimba culoare de la verde-rosii-negre in functie de faza coacerii.


Boabele verzi si cele rosii sunt uscate la rece si tratate cu diferite substante chimice care sa le mentina culoarea.



  1. Parti utile:

·??????? Fructele– se culeg de pe plantele cu varsta de minim 3 ani de la plantare. Daca se usuca la soare ele se innegresc.


·??????? Culoare boabelor de piper depinde de faza de recoltarea si de metoda de uscare a boabelor.



  1. Utilizari medicinale:

·??????? Stimuleaza digestia


·??????? Stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la detoxifierea ficatului


·??????? Grabeste arderile de grasimi, dar in cantitate moderata.


·??????? In alinarea durerilor reumatice


·??????? Are calitati terapeutice in cazul durerilor abdominale, tulburarilor gastrice, diareelor sau toxiinfectiilor alimentare.? Medicina traditionala chineza il considera drept un aliment benefic pentru stomac si intestinul gros.?


·??????? Are proprieteti antibacteriene, dupa cum au descopert cercetatori Inlatura pietrele de la rinichi.


·??????? Sensibilitatea la frig se poate ameliora daca timp de o saptamana nu mancati deloc hrana rece? si la fiecare masa consumati 2-3 varfuri de cutit de piper negru macinat.



  1. Preparate:

·??????? Infuzia- puneti 3 g de boabe de piper la 150ml de apa clocotita intr-o cana cu frunze de menta. Lasati sa infuzeze 5-10 minute, strecurati si beti 2-3 ceaiuri pe zi.


·??????? Unguent- se maseaza zonele dureroase de 2-3 ori pe zi. Extractul din piper negru incalzeste articulatiile si le face sa fie mai elastice, calmand durerile reumatice.


·??????? Procedura pentru inlaturarea piertrelor la rinichi- se iau stafide mari si se umplu fiecare cu cate o boaba de piper. Se inghit progresiv boabele , una in prima zi, ajungand la ingerarea a 10 boabe in cea de-a zecea zi, apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile, pana se ajunge la una pe zi.


Precautii: Piperul negru poate agrava afectiuni cum ar fi:


·??????? gastrita hiperacida


·??????? hipertensiune.


·??????? Nu se recomanda femeilor insarcinate si care alapteaza.


·??????? Nu este recomandat persoanelor agitate, sensibile, celor care sufera de tulburari ale sistemului nervos.


·??????? Contraindicat in starile inflamatorii acute si in hipertensiune grava, celor cu afectiuni oftalmologice ca si celor care au dureri laringo-faringiene.


·??????? substanta activa numita piperina– poate accentua efectele mai multor medicamente, de aceea este important sa cereti sfatul unui medic inainte de a va administra piper negru in combinatie cu alte substante.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.