Plângere la DGASPC pe numele invăţătoarei violente
Învăţătoarea Eugenia Dobrescu şi-a luat concediu medical până la finalul săptămânii. Femeia ar fi epuizata, potrivit conducerii Scolii nr. 4, acuzată că face presiuni asupra părintelui care a reclamat-o pe invatatoare la Poliţie sa-si retraga plangerea. In replica tatal a mai depus o plangere si la Protecţia Copilului pe numele invatatoarei
Învăţătoarea Eugenia Dobrescu şi-a luat concediu medical până la finalul săptămânii.
Femeia ar fi epuizata, potrivit conducerii Scolii nr. 4, acuzată că face presiuni asupra părintelui care a reclamat-o pe invatatoare la Poliţie sa-si retraga plangerea. In replica tatal a mai depus o plangere si la Protecţia Copilului pe numele invatatoarei.
Joi dimineaţa, când a ajuns la şcoală, unde asista la ore de cand a izbucnit scandalul, Florin Bedners a avut surpriza să nu o mai găsească pe învăţătoarea Eugenia Dobrescu la clasă. Conducerea scolii confirma faptul că învăţătoarea şi-a luat concediu medical. Carmen Andrei, directorul Liceului Hans Mattis Teutsch, unde ţin orele şi copiii de clasa a II-a de la Şcoala 4, spune că învăţătoarea este foarte obosită şi epuizată.
Tatăl a decis să facă plângerea penală în momentul în care înregistrările publicate de presă i-au confirmat acuzaţiile aduse de fiul său învăţătoarei, chiar dacă aceasta din urmă nu le-a recunoscut.
Părintele spune că, după depunerea plângerii penale, s-au făcut presiuni asupra lui pentru retragerea acesteia. Florin Bedners spune că direcţiunea şcolii i-a comunicat că îşi poate muta copilul într-o altă clasă numai ca să-şi retragă plângerea penală împotriva doamnei Dobrescu Eugenia. Tatăl declară, însă, că doreşte demisia învăţătoarei şi recunoaşterea publică a faptelor pe care le-a comis.
Directoarea şcolii pretinde că nu a fost vorba de presiuni, ci doar sugerarea unei posibilităţi de aplanare a conflictului.
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională este parte din comisia care o anchetează pe învăţătoarea Eugenia Dobrescu şi care ar putea acorda asistenţă copiilor afectaţi de comportamentul cadrului didactic. Pentru menţinerea învăţătoarea Dobrescu la catedra se invocă o decizie a Curţii Constituţionale, care a stabilit că o persoană cercetată disciplinar nu poate fi suspendată, pentru că i s-ar răpi dreptul la muncă. Din păcate, Curtea Constituţională nu are şi o decizie referitoare la dreptul la demnitate (şi chiar la sănătate) al celor 26 de copii umiliţi şi abuzaţi cel puţin verbal de doamna Dobrescu.