Plantele depoluante fac aerul din interior respirabil

Plantele depoluante fac aerul din interior respirabil

0 271

Plantele au un rol extrem de important in locuintele noastre. Acestea au trecut de mult de la stadiul de obiect decorativ, capatand importanta misiune de a ne face aerul din interior respirabil. Conform studiilor realizate de specialisti, majoritatea oamenilor isi petrec timpul in spatii inchise, astfel incat 90% din aerul respirat provine din aceste incaperi. Poate ca nu multi dintre noi si-au dat seama ca aerul din interior contine extrem de multi micropoluanti care provin din mochete, mobila, picturi, produse de curatat, iar multi dintre acestia pot fi chiar cancerigeni.
Astfel, de aceea este extrem de important sa avem plante in spatiile in care ne desfasuram activitatea. Plantele depoluante ar trebui sa fie nelipsite din locuinta fiecaruia dintre noi.
Poluantii din aer sunt pentru inceput absorbiti de frunze, tulpine si radacini, dupa care urmeaza procesul de transformare, si intr-un sfarsit eliminare.
Datoram aceste descoperiri geniale cercetatorilor de la NASA, care au tot cautat o solutie pentru curatarea aerului din navetele spatiale. Mai apoi, alte descoperiri au fost facute de catre programul Phyt’air din Franta, care a evidentiat functia depurativa a plantelor.
In total, se pare ca peste o cincime din plante au proprietati purificatoare.
Nu toate plantele actioneaza asupra acelorasi poluanti, motiv pentru care trebuie sa variati speciile.
Impotriva undelor electro-magnetice date de produsele electro-casnice : exceleaza cactusii.
Impotriva compusilor organici volatili (acetona, etanol, benzeni, tolueni, xileni, tricloretilena) date de diferite spume, mobila, picturi : Spathiphyllum (cunoscut si sub numele de crinul pacii), palmierii precum Areca, dracenele (mai ales Dracaena marginata), cei din familia Phoenix (cum ar fi Phoenix roebelenii).
Impotriva amoniacului, dat de produsele menajere: Athurium sau floarea flamingo, Rhapis sau Palmierul Doamnei.
Impotriva monoxidului de carbon si a toluenului, create de fumul de tigara, caldura, aragazm incalzitoare de apa, lipici, mocheta, covoare, oje : dracenele (Dracaela marginata), Chlorophytum sau voalul miresei, Pothos.
Impotriva benzenului, eliminat de parfumuri, lumanari parfumate, picturi, plastic, detergenti, te poti folosi de crizanteme, palmierul bambou si Pothos.
Impotriva formaldehidei, date de izolanti, picturi, lipici, mult lemn, vata de sticla, pietre : Feriga Boston, ficusul plangator (ficus benjamina), gerbera, iedera, palmierul Nain.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.