Plata facturilor la utilitati prin Pay Point
Iata ca ne-a ajuns si pe noi, Bbaºovenii, posibilitatea de a ne plati curentul si la magazinele de cartier.
Cum este asa ceva posibil?
Compania Pay Point Romania, unul dintre principalii operatori de plati in numerar si incarcare electronica din Romania, a semnat, zilele trecute, un nou contract de colectare de plati a facturilor cu Electrica Furnizare Transilvania Sud, principalul furnizor de energie electrica pentru sase judeþe. Asta inseamna ca brasoveni isi pot plati facturile la curent in magazinele care au puncte de palta Paypoint, chiar si in cartiere mai neobisnuite cu civilizatia contemporana.
Trebuie amintit ca in judetul Brasov se mai poate plati si factura la gaz in acealasi sistem, numai in municipiu fiind deschise 18 astfel de puncte.
„Numai in prima zi am avut peste 600 de tranzactii, fara a avea niciun fel de comunicare”, au explicat reprezentantii companiilor.
Pentru Electrica Transilvania Sud contractul semnat recent inseamna simplificarea si eficientizarea activitatii de incasare a facturilor, permitand o mai buna planificare a veniturilor viitoare si optimizarea cash-flow-ului.
In acest sens, Radu Puscariu, directorul general al Electrica Transilvania Sud, a declarat: „Suntem siguri ca beneficiile parteneriatului vor fi evidente atat pentru noi, cat si pentru clientii nostri”.
Si irectorul Puscariu nici macar nu este departe de adevar, prezumand insa sa ai un venit care sa-ti permita un cont cat de cat rezonabil in banca, ceva mai greu realizabil la noi, atat datorita multor venituri mici, cat si a inca dainuindui slabe culturi financiare, tocmai din cauza veniturilor majoritar la limita.
Iata si cine este acest Pay Point.
La sfarsitul anului trecut, compania Pay Point a raportat o reþea de 5.702 puncte de plata in Romania, cu 42% mai mult comparativ cu anul de dinainte, dintre care 2.000 de puncte ofera servicii de plati facturi si incarcare electronica sub brandul Pay Point.
Acest Pay Point este principalul operator de plati cash si online din regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Compania proceseaza anual 540 de milioane de tranzactii in valoare de peste 10 miliarde de euro pentru 6.000 de clienti si furnizori.
Din pacate nu am aflat cat ciugulesc respectivii din fiecare tranzactie, ca doar nu o fac de ochii nostri frumosi, ca sa le treaca vremea in mod caritabil. Dar, pentru comoditatea celor ce isi permit cedarea unor procente, este o idee normala, practicabila la scara mare si intr-un viitor mai bun al Romaniei.
Dan Bota