Poliţiştii brașoveni au dat lecţii despre patrimoniu la Muzeul Judeţean de Istorie
Proiectul educaţional Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional este iniţiat de Fundaţia Collegium XXI şi organizat în colaborare cu Direcţia de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
Poliţiştii au descins la muzeu. A fost o altfel de acţiune pentru oamenii legii, care i-au aşteptat pe elevi la Muzeul Judeţean de Istorie, cu prezentări despre patrimoniul cultural naţional material şi imaterial şi felul în care poate fi acesta protejat.
A fost o lecţie în cadrul Şcolii altfel, „la pachet” cu o vizită la muzeu.
Proiectul educaţional Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional este iniţiat de Fundaţia Collegium XXI şi organizat în colaborare cu Direcţia de Investigaţii Criminale, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Elevii, din clasele gimnaziale şi liceale, au învăţat ce înseamnă patrimoniul şi valorile care trebuie protejate. Adolescenţii au aflat, de pildă, că în cazul în care găsesc monede vechi, acestea nu trebuie, în niciun caz, vândute fără o evaluare şi o înregistrare prealabile.
Săpatul în căutarea de monede vechi este o activitate strict reglementată, spune sub-comisarul Angel Istrate, de la Serviciul Investigaţii Criminale Braşov. Săpatul riscă să distrugă o arhivă, se distruge trecutul fără să fim conştienţi de ceea ce facem.
Prezentarea a fost una de conştientizare a tinerilor cu privire la patrimoniu. La Braşov nu există o statistică a infracţiunilor în zona de patrimoniu, dar poliţiştii spun că nu se poate vorbi despre un fenomen.