Portofelul electronic, cu certificatul de naștere la diplomele de studiu sau calificare etc. în maxim trei ani în „buzunarul” românilor
„Actele tuturor românilor vor fi digitalizate în trei ani. Vom avea cu toții portofel electronic ce va conține de la certificatul de naștere la diplomele de studiu sau calificare”. ne zice europarlamentarul Gheorghe Falcă.
Uniunea Europeană se va apropia tot mai mult de obiectivele strategilor globaliști. Actele tuturor europenilor, inclusiv a românilor, vor urma să fie digitalizate în cel mult trei ani. Este în plan ca toate documentele din Uniunea Europeană să treacă prin același proces, urmând ca sistemele țărilor membre să fie „interconectate”.
După acest moment, vom avea cu toții un portofel electronic în care se vor regăsi de la certificatul de naștere la diplomele de studiu sau calificare, potrivit europarlamentarului Gheorghe Falcă.
„Tot ce înseamnă documente vor fi digitalizate de statele membre și vor avea aceeași platformă. Astfel încât, de aici încolo, sistemele de parcare din Europa vor fi identice pe același sistem, astfel că cetățeanul român care va merge în Franța plătește parcarea pe aceeași platformă, cum și francezul plătește în România pe aceeași platformă. Statele membre au 2-3 ani timp de implementare a acestor măsuri.
Mai mult de atât, certificatul de naștere trebuie să fie digital, certificatul de căsătorie, certificatul de deces sau de divorț. Toate aceste acte, în următorii 2-3 ani, trebuie să fie digitalizate. Din ce știu eu, guvernul român are un program de digitalizare a acestor acte începând cu anul 2024, ceea ce înseamnă că suntem într-un ritm foarte bun de implementare a acestor documente”, a spus Gheorghe Falcă la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.
De asemenea, și dosarul medical al fiecăruia dintre noi va urma să aibă același viitor, implementându-se digitalizarea. Astfel, dosarul medical va fi disponibil în toate statele UE.
„Termenul la care actele trebuie digitalizate este 2026, iar bani avem”, a mai spus Gheorghe Falcă. „Ar mai fi un aspect: românii ar putea fi circumspecți la această schimbare.”
„Termenul de finalizare este de cel mult trei ani, astfel că în 2026, el va fi implementat. Există fonduri suficiente în PNRR pentru digitalizare. (…)
Vom avea grijă ca toate datele digitalizate să fie complet securizate. Sunt sigur că în campania electorală va fi temă de dezbatere”, a conchis Falcă.
Sigur fostul primar PD, actual europarlamentar, stie că sunt și destul de multe excepții. Zile trecute, ca să dăm doar cel mai proaspăt eveniment, hacherii au intrat în baza de date din sanatate… Așa că spusa lui Falcă „Vom avea grijă ca toate datele digitalizate să fie complet securizate” este doar o promisiune. (V.T.)
[…] Parlamentul European a aprobat, la 29 februarie, regulamentul privind portofelul digital european (eID), dosar pe care eurodeputatul REPER Alin Mituţa l-a coordonat din partea Renew Europe. Prin această iniţiativă de digitalizare a relaţiei dintre cetăţeni şi stat, ar urma să fie eliminat timpul petrecut la ghişee, cozile interminabile sau teancurile de documente de care este nevoie atunci când cetăţenii apelează la diverse servicii, fie ele publice (taxe, impozite, spitale) sau private (bănci, asigurări), susțin adepții digitalizării. Portofelul digital va funcţiona sub forma unei aplicaţii pe telefon, în care vom putea stoca documente, certificate, inclusiv acte de identitate, precum cartea de identitate sau paşaportul, prin care vom putea accesa servicii publice şi private de la distanţă, oriunde în UE, acestea fiind criptate şi având valoare juridică echivalentă documentelor în format hârtie, mai arată comunicatul de presă al partidului REPER. „Prin portofelul digital european vom putea, spre exemplu, să accesăm orice fel de document, adeverinţă sau certificat prin câteva click-uri în aplicaţie sau vom putea solicita deschiderea unui cont bancar prin simpla partajare via telefon a documentelor cu banca noastră, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm şi să aşteptăm ore întregi la ghişee”, a precizat europarlamentarul REPER Alin Mituţa, conform sursei citate. Portofelul digital va fi dezvoltat de fiecare stat membru şi va fi pus în mod gratuit şi voluntar la dispoziţia cetăţenilor. Deţinătorii portofelului digital vor avea control deplin asupra propriilor date şi documente şi vor fi singurii care vor decide cu cine şi când să le partajeze. De asemenea, la propunerea europarlamentarului Alin Mituţa, portofelul digital va include şi o semnătură electronică gratuită pentru toţi cetăţenii europeni. Cale liberă pentru control și supraveghere deplină din partea statului… Vezi și: Portofelul electronic, cu certificatul de naștere la diplomele de studiu sau calificare etc. în ma… […]
ROEXIT!
Matrix