Portretul adversarilor lui Călin Georgescu
Am sintetizat și organizat portretul moral, cetățenesc, politic, social, profesional, antropologic, ideologic al adversarilor lui Călin Georgescu, candidat la prezidențialele din România.
Portretul adversarilor lui Călin Georgescu poate fi structurat și sintetizat în funcție de mai multe dimensiuni:
1. Dimensiunea morală
• Principii și valori promovate: Adversarii săi tind să sprijine valorile mainstream ale pseudo-democrației liberale, cum ar fi drepturile omului, toleranța, pluralismul, și egalitatea. Valorile citate sunt viabile doar în condițiile în care sunt efectiv integrate în comportamentul individual și grupal. În realitate aceste valorile nu sunt cele practicate ci doar cele propovăduite și impuse, arme ale unor minorități ostile care vor să impună interesele lor majorităților amețite de discursuri și educate prin toate mijloacele media, inculcându-li-se astfel complexe de culpabilitate și de inferioritate. Acestea contrastează cu pozițiile tradiționaliste, suveraniste , idealiste și conservatoare ale lui Călin Georgescu.
• Critică morală: Unii dintre aceștia îl acuză de populism, idealism naiv sau de asocierea cu ideologii declarate ostentativ și neargumentat ca anti-democratice, punând accent pe nevoia de echilibru și realism. Ideologii conservatoare actuale sunt însă produse naturale ale reacției de auto protecție a comunităților aflate sub presiune și amenințarea uniformizării trans-etnice și trans-sexualizante.
2. Dimensiunea cetățenească
• Rolul în societate: Adversarii se definesc, în general, ca reprezentanți ai unui electorat urban, educat, pro-european și orientat către modernitate. Adică a unie minorități adesea privilegiate sau în căutarea obținerii unor privilegii, în contrast cu majoritatea populației României, cea căreia i se adresează și pentru a cărei renaștere morală și mândrie comunitară militează Călin Georgescu.
• Percepția lor asupra cetățeniei: Sunt critici față de orice tendințe care pun sub semnul întrebării angajamentele internaționale ale României sau care promovează izolaționismul. În realitate se inculcă, de către adversarii săi, confuzia între tezele sale despre neutralitate și suveranitate, demnitate națională și un izolaționism, pe care Călin Georgescu nu îl propune. Toate aceste distorsiuni de imagine produse de adversar sunt obținite prin selecția orientată, citarea trunchiatp, interpretare eronată sau răuvoitoare.
3. Dimensiunea politică
• Apartenența ideologică: Adversarii sunt, în general, afiliați curentelor politice mainstream – centru-dreapta (PNL, USR) sau centru-stânga (PSD), și uneori extremelor ideologice, în funcție de dinamica dezbaterilor.
• Mesaje dominante: Prioritizează stabilitatea, continuitatea relațiilor cu UE și NATO, respingând orice discurs anti-globalist sau perceput drept conspiraționist.
• Critica politică: Îl contestă pentru viziunea sa despre suveranitate națională, pe care o percep ca fiind potențial în opoziție cu angajamentele internaționale ale României.
4. Dimensiunea socială
• Profilul electoratului lor: Urban, educat, cosmopolit, reprezentând în mare parte clasa de mijloc, dar și funcționari publici, antreprenori sau angajați din corporații multinaționale.
• Valorile sociale promovate: Accent pe incluziune, egalitate de șanse, protecția minorităților și combaterea discursului discriminatoriu.
5. Dimensiunea profesională
• Profesii și competențe: Adversarii săi sunt de obicei profesioniști în domenii precum economie, administrație publică, diplomație, drept și sectorul privat.
• Atitudinea față de expertiză: Pun accent pe decizii bazate pe date, analize și expertiză tehnocrată, respingând retorica bazată pe carismă sau idealism.
6. Dimensiunea antropologică
• Profilul cultural: Adversarii săi sunt mai deschiși față de globalizare, multiculturalism și integrarea în structurile internaționale, văzând în acestea o cale de modernizare. Se amăgesc cu ideologia drepturilor omului, una din măștile globalizării, care impune ștergerea identității de înlocui cu standardizarea tipologică a consumatorului mondializat, idealul macdonald.
• Identitate: Mențin un echilibru precar între identitatea națională și deschiderea față de influențele externe, promovând o formă moderată de patriotism.
7. Dimensiunea ideologică
• Convingeri și doctrină: Majoritatea adversarilor săi împărtășesc convingeri pro-occidentale, liberale, progresiste sau moderate, în funcție de partidul din care provin.
• Linii de atac: Critică orice poziție care pune sub semnul întrebării angajamentele României față de partenerii săi strategici, descriindu-l drept un potențial destabilizator al sistemului democratic.
Partenerii strategici nu sunt parteneri ci colonizatori. Sub pretextul asigurării securității țărilor unde s=au instalat partenerii exportă produsele industriei lor de armament, care trebuie consumate, pentru a fi înlocuite, a permite altă producție. Singura formă de consum a armamentului este războiul.
Această schiță este generală și poate fi ajustată în funcție de particularitățile fiecărui oponent specific. Adversarii lui Călin Georgescu nu reprezintă un grup omogen, iar diferențele între aceștia pot fi semnificative.
Comentariile și sugestiile de mai sus nu sunt expresia aderenței mele electorale la discursului și comportamentul lui Călin Georgescu ci doar expresia unei saturații față de discursurile manipulatorii care domină și abundă în presa oficioasă și oficială. O să dau un exemplu într-o intervenție viitoare.
Autor: Dan Culcer
Sursa: IonCoja.ro