Postasii se revolta

Postasii se revolta

0 258

Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii (FSPC) a decis declansarea actiunilor de protest incepand din data de 9 februarie. Sindicalistii cer Guvernului scoaterea Companiei Nationale Posta Romana de pe lista societatilor monitorizate, unde a fost inclusa in anul 2001, de Guvernul Nastase.


Postasii sunt nemultumiti de faptul ca introducerea pe lista societatilor monitorizate a interzis libera negociere a salariilor si nu a permis angajarea unui numar de peste 3000 de salariati.


Codrus Bajenaru, viceliderul Directiei de Posta Brasov, care are in subordine judetele Brasov, Alba, Mures, Covasna, Harghita si Sibiu, a declarat ca incepand din data de 9 februarie, factorii postali nu vor mai duce nici o suta de grame in plus fata de greutatea admisa, adica 15 kg barbatii si 12 kg femeile. De asemenea, factorii postali si oficiantele de la ghiseele postale nu vor mai face niciun demers pentru simplificarea activitatii sau pentru ajutorul clientilor, in afara celor prevazute de instructiunile de serviciu.


Niciun angajat membru de sindicat nu va mai ramane nici un minut peste program indiferent de numarul de scrisori, recomandate, pensii, ziare, ramase nedistribuite. Viceliderul de sindicat de la Directia de Posta Brasov a aratat ca odata cu declansarea actiunii de protest corespondenta va ajunge cu intarziere la destinatar din cauza ca factorii postali vor lucra strict dupa instructiuni si nu vor mai sta peste program ca acum.


Viceliderul de sindicat a subliniat ca desi numarul prestatiilor la Posta Romana s-a triplat fata de anul 2001, salariul este mai mic decat al bugetarilor, desi profitul realizat de companie anul trecut a fost de circa 14 milioane de euro.


In prezent, 25.300 din cei 34.600 de salariati ai Companiei Posta Romana au un salariu cuprins intre 400 si 600 de lei, iar alti 9.800 au un salariu de 430 de lei. Din cauza salariului mic, foarte putine persoane doresc sa lucreze in cadrul postei. Potrivit viceliderului de sindicat, Posta Brasov a scos la concurs, in luna aprilie 2006, un numar de 10 locuri pentru oficianti si factori postali si nici pana acum nu s-a prezentat nimeni, din cauza salariului foarte mic. Sindicatele din posta si comunicatii spera ca pana in data de 9 februarie, in cadrul discutiilor care vor avea loc, Guvernul Tariceanu sa indrepte abuzul facut in anul 2001 de Guvernul Nastase, iar actiunea de protest sa nu mai aiba loc. Directia de Posta Brasov are in cele sase judete subordonate un numar de 4.000 de salariati, din care 900 in judetul Brasov, care lucreaza in 170 de subunitati postale.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.