Premierul Boc – gafa sau inconstientza?

Premierul Boc – gafa sau inconstientza?

0 240

Orgoliul portocaliilor nostri conducatori a adus in capitala Romaniei prim-procurori, insotiti de respectivele suite, din peste o suta de tari din toata lumea intr-un summit asupra rolului si importantei acestor slujbasi ai Justitiei in impartirea dreptatii.
Si atat de interesante au fost discutiile, incat sala arata de parca se desfasurau lucrarile Parlamentului nostru: ea semana cu un lan de grau secerat de un vant salbatic. Nu stiu daca oboseala drumului i-a adormit pe multi dintre participanti sau modul incare au fost abordate si prezentate temele. Mai degraba sa fi fost faptul ca multi se gandeau doar la actul de prezenta, pe la ei pe acasa taind si spanzurand fiecare dupa tipicul sau, cu un cutit mai bont sau mai ascutit.
Iar din vistieria tarii au fost scosi 800.000 de euro pentru aceasta distractie, acum cand este criza si cand banii sunt necesari pentru una sau alta mult mai stringente si cand proiectele noilor noastre coduri, civil si penal, sunt atat de controversate.
Probabil insa ca si cuvantarile sefului statului si guvernului nostru au contribuit la adormirea sufletelor nevinovate, caci ambii au dat din greu cu mucii in fasole.
Daca aspectul si ritmul in discurs ale lui Traian Basescu seamana tot mai mult cu cele ale fostului prim-ministru „extraterestru” Ciorbea – este de inteles, ambii au glasuit sau glasuiesc parca de pe alta lume – gafa sau inconstientza premierului Emil Boc nu are scuze.
Daca alte tampenii le treci cu vederea la un asemenea latrau, sublinierea faptului ca procurorii nu yrebuie sa se lase influentati de telefoane primite, in cadrul solutionarii unor cazuri, mai ales de la politicieni in voga sau in functie momentana, dar si de alti sus-pusi ai momentului. Te uitai la piticanie si te asteptai ca in orice moment sa tranteasca de pamant si cu cateva exemple autohtone, care, intr-o tara cu justitie normala, i-ar fi dus, pe el in calitate de complice, iar pe cei in cauza drept faptuitori, dupa gratii.
Caci interventia prin telefon, in favoarea sau defavoarea unui dosar, constituie incalcarea unor articole din Codul Penal, iar cei ce au cunostinta de asemenea cazuri si nu le denunta, incalca legile tarii si trebuiesc sa suporte consecintele. Iar afirmatiile lui Boc, intr-un cadru atat de public – reprezentantul Olandei s-a si mirat ca la noi exista asemenea cazuri, iar impricinatii se mai plimba linistiti pe Calea Victoriei – ar trebui sa fie luate imediat spre cercetare, in acelasi timp Boc, ca sa scape mai usor, ar trebui sa-si dea demisia de onoare si sa se ascunda in gaura de sarpe.
Dar la noi a la nimenea, situatia din Romania depasind, in strambatatea justitiei chiar si pe cea din multe tari ale Lumii a Treia.
De aceea ma si intreb: a gafat Boc – de factura jurist – a fost inconstient de ce spune, luandu-l gura pe dinainte, sau este asa de sigur ca mentorul sau are la mana fustele Justitiei in asa masura, incat nu poate pati nimic si totodata aratand celor din tara cam cum bate vantul?
Oricum, rusinea acestor momente va fi greu de spalat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.