Primăria nu renunţă la introducerea traficului pe După Ziduri

Primăria nu renunţă la introducerea traficului pe După Ziduri

3 280

Discuţiile nu se mai poartă totuşi pe tema unui tunel săpat în stâncă ci la un acces auto destinat maşinilor mici

Discuţiile nu se mai poartă totuşi pe tema unui tunel săpat în stâncă ci la un acces auto destinat maşinilor mici. Amenajarea arterei rutiere care va lega zona Bibliotecii George Bariţiu cu Maternitatea va fi făcută concomitent cu lărgirea trotuarelor pe strada Mureşenilor şi reducerea traficului pe această arteră.

În prezent se poartă discuţii cu reprezentanţii Direcţiei de Cultură, pentru a găsi cea mai bună variantă.
Pe de altă parte, proiectul de amenajare a unei artere de acces în cartierul Schei prin zona de după ziduri, varianta care presupune săparea unui tunel a fost cuprins pe lista de proiecte prioritare elaborată de Banca Mondială şi are o valoare de 20 de milioane de euro.
Proiectul a fost prezentat consilierilor locali în luna septembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Bine ! Si de la Maternitate, pe unde o luam spre Schei?
    Tot pe o „suspendata”? Sau pe un alt „tunel”, pe sub Liceul Saguna?
    Dar n-ar fi mai bine sa introducem in transportul urban si… elicopterul?
    Facem si turism aerian!…Asa e cand batem campii!!
    …sau,mai bine un Metrou , care e si mai practic si mai ieftin.Pe bune…
    Ca doar vrem sa transportam oameni in Schei . nu autoturisme!!

  2. Dle av. Georgescu, aveti dreptate. Cu experienta dvs, imi amintesc ati fost consilier municipal, cred ca un asemenea proiect ar putea fi materializat. Bani sunt si o asmenea investitie, pe langa rezolvarea pentru o perioada a problemelor de trafic, ar fi o bijuterie pentru Brasov. Daca lansat o initiativa pe aceasta directie vom aâfi alatiri de dvs. Si va asigur ca nu va fi vorba doar de peroana mea. Ceva trebuie facut aici si asta cat mai repede.

  3. De ce nu s-ar face o șosea suspendată pe traseul „După Ziduri”… biblioteca-maternitatr…ar fi mai costisitor… probabil…dar cu impact mai mic( mai puțin dăunător) asupra mediului natural din zonă…. cât și de protecție în ceea ce privește mediul istoric…”Zidurile” in sine și cele două turnuri…unde mai pui și panorama oferită de o asemenea soluție…că să nu mai vorbim de originalitatea produsului in sine a unui proiect de asemenea anvergură….

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.