PRIMARUL SEF DE GRUP INFRACTIONA! Primarul Antal Arpad Andras ACUZAT DE DELAPIDAREA...

PRIMARUL SEF DE GRUP INFRACTIONA!
Primarul Antal Arpad Andras ACUZAT DE DELAPIDAREA a 12 milioane de euro!!

0 1078
Va puteati inchipui ca S.C. Carmen Silva 2000 SA firma „sub acoperire” a fostei ministru Elena Udrea va ajunge, prin trei maini consecutive, sa aiba  stranse legaturi cu un proprietar de radiouri în „Ţinutul Secuiesc”? Ei bine  aceasta nu este singura mişcare nouă pe care Tudor Breazu, sluga Udrei, a efectuat-o în societatea SC Laborator Propriu SRL, o companie cu sediul în Bucureşti, a cedat-o în proprietatea unei anume Judit Agota Petroczki, o pustanca, atunci de nici 20 de ani, domiciliată în  judeţul Covasna.
În urma acestei tranzacţii, noul asociat primeşte 40% din beneficiile şi pierderile companiei. Judit Agota Petroczki a fost implicată, abia în 2013, într-un scandal sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului, după ce reţeaua de posturi locale de radio FRISS FM, care operează în judeţul Covasna, şi-a schimbat structura acţionariatului, fără să notifice acest lucru CNA-ului.
Tânăra apare ca asociat unic al SC Agotika Invest SRL, fosta companie: SC Antal & Tamas SRL, care a fost deţinută, până atunci, de către Tamas Sandor, actualul preşedinte al Consiliului Jude-țean Covasna, şi de către primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad Andras.
În 20 septembrie 2013, Consiliul Naţional al Audiovi-zualului a sancţionat operatorul rețelei de radio cu somaţie publică, după ce Antal şi Tamas au vândut discret compania lui Judit Agota Petroczki, fără să anunţe acest lucru. Mai mult, odată preluată, compania şi-a schimbat numele din SC Antal & Tamas în SC Agotika Invest SRL, tot fără să notifice acest lucru la CNA. RADIO ST
Agotika Invest SRL deţine toate licenţele audo-vizuale ale reţelei de radio Friss FM, care emite ce vrea muschii lor în Covasna, judeţul Covasna (licenţă din 1998), Târgu Secuiesc (licenţă din 2011), Întorsura Buzăului (licenţă din 2006), Sfântu Gheorghe (licență din 2006) şi Baraolt (licenţă din 2006).
Deci liderii UDMR Tamas Sandor și Antal Arpad Andras și-au vândut firma deținătoare a posturilor de radio Friss FM unei tinerei nascuta in Odorheiu Secuiesc – ceea ce a atras o sancțiune din partea CNA, care nu fusese înștiințată de tranzacție. Culmea, aceleiași tinere, Elena Udrea prin dibaciul Tudor Breazu i-a cedat,., părțile sociale deținute în firma SC Laborator Propriu SRL.

Primarul Antal Arpad Andras și scandalul penal de 12 milioane de euro!!
Unul dintre cei doi foşti proprietari ai reţelei de radio local Friss FM, care i-a vândut compania celei care a preluat de la Tudor Breazu  SC Laborator Propriu SRL, Antal Arpad Andras, este cercetat sub control judiciar de către procurorii DNA pentru utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, dacă fapta este săvârşită în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Conform documentelor de la dosar, la data de 26 octombrie 2009, printr-o hotărâre, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat contractarea unei finanțări rambursabile externe în valoare de 12.000.000 euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, stabilind ca rambursarea creditului să se efectueze în 10 ani cu o perioadă de grație de 3 ani şi o perioadă de 7 ani rambursare principală de la unitatea creditoare.
Totodată, prin aceeaşi hotărâre, Consiliul Local a stabilit că suma contractată va fi utilizată în scop de investiții, pentru modernizarea oraşului, respectiv modernizarea unor străzi, trotuare, reabilitarea iluminatului public, amenajarea unor piste de biciclişti, amenajare parcări. Ulterior, la data de 3 noiembrie 2010, între Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi BERD a fost încheiat un contract de credit pentru acordarea unui împrumut care nu va depăşi suma de 12.000.000 euro, în legătură cu proiectul „Reabilitarea străzilor şi iluminatului public din oraşul Sfântu Gheorghe”.tamas & antal
Anterior acestei d a t e , p r i m a r u l Antal Arpad Andras a depus diligențe în vederea încheierii unui contract de consultanță cu SC Tractebel Engineering SA, având ca obiect prestarea unor servicii de consultanță în vederea întocmirii documentației necesare atribuirii unui contract pentru întreținerea infrastructurii urbane. Societatea respectivă a întocmit şi caietul de sarcini, în care a inserat anumite condiții care au înlesnit câştigarea licitației de către o asociere de trei firme.
 „În acest context, pentru a favoriza societățile comerciale care au fost desemnate să execute lucrările şi în conivență cu societatea de consultanță Tractebel Engineering SA, inculpatul Antal Arpad Andras a schimbat destinația sumei de 4.248.728,15 euro pentru a fi utilizată în alte scopuri decât cele pentru care s-a contractat creditul, provocând de asemenea şi un prejudiciu bugetului local de 549.312,14 euro fără TVA.
Acest lucru a fost posibil ca urmare a unei decizii unilaterale a primarului, care nu a fost adusă la cunoştința Consiliului Local şi nici Ministerului Finanțelor Publice, prin care a fost diminuat numărul obiectivelor de investiții pentru care Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a aprobat contractarea împrumutului rambursabil. Ca urmare a aceleiaşi decizii nelegale a inculpatului Antal Arpad Andras, în contractul încheiat cu asocierea câştigătoare a licitației s-a prevăzut suma de 3.647.657,16 euro reprezentând servicii de întreținere, suma de 341.967,88 euro fără TVA a fost alocată unor servicii de proiectare iar suma de 250.000 euro a fost indisponibilizată la dispoziția executantului pentru eventualele litigii/ arbitraje şi lucrări de urgență”, se arată în ordonanţa procurorilor.
Potrivit Legii 273/ 2006, cheltuielile cu serviciile de întreținere şi de proiectare nu pot face obiectul investițiilor publice de interes local finanțate din fonduri rambursabile, iar litigiile se suportă din fondurile proprii ale executantului, în timp ce lucrările de urgență se suportă din fondul de rezervă al bugetului local. Toate aceste destinații nu au fost aprobate de către Consiliul Local al Municipiului Sf. Gheorghe, respectiv nu au fost prezentate spre autorizare Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice. De asemenea, în caietul de sarcini întocmit de către consultantul SC Tractebel Engineering SA, printre altele, i s-a impus primăriei obligația de a acorda, asocierii respective, un avans în sumă de 1.709.839,35 euro.
Pe 18 februarie, DNA a mai pus sub acuzare, odată cu primarul din Sfântu Gheorghe, şi SC Tractebel Engineering SA, pentru complicitate la infracțiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.