Prioritatea nr. 1 a Elenei Udrea: turismul balnear

Prioritatea nr. 1 a Elenei Udrea: turismul balnear

0 233

Noul ministru al mediului proaspat inscaunat in fotoliul de rigoare, adica d-na Elena Udrea, cunoscuta si drept „blonda de la Cotroceni”, si-a expus pe larg intentiile marete cu privire la sectorul pe care il conduce.
Poate ca putini dintre noi s-ar fi asteptat ca atentia distinsei doamne sa se indrepte catre unul dintre lucrurile lasate in paragina de catre fostii reprezentanti ai mai sus numitului minister. Este vorba despre turismul balnear romanesc.
D-na Udrea a lasat pe multi cu gurile cascate (si asta nu datorita „fustitei office stramte” in care defileaza triumfatoare prin politichia romaneasca) atunci cand si-a prezentat strategia nationala de dezvoltare pe care doreste sa o puna in aplicare.
In urma intalnirii pe care a avut-o cu Consiliul Consultativ al turismului, domnia sa a declarat ca sectorul balnear este principala prioritate a ministerului de resort. Declaratii! Nimic mai simplu de facut. Dar cand vine vorba de asternut pe hartie, in date concrete, aceasta hotarare, lucrurile devin mai complicate.
Revitalizarea turismului balnear presupune eforturi financiare enorme, astfel ca numai in Herculane, de pilda, ar fi necesare investitii de 500-600 mil. euro, a declarat pentru NewsIn Nicu Radulescu, presedintele Federatiei Nationale a Patronatelor din Turismul Balnear (FNPTB).
In consecinta, este imperios necesar sa se modifice legislatia privind investitiile in aceste zone, iar proiectele din zonele cu potential balnear trebuie sustinute de parteneriate public-private si „de accea trebuie intocmita o strategie nationala de dezvoltare a turismului balnear pe termen lung, respectiv 20 de ani”, a mai declarat Radulescu pentru aceeasi sursa.
Romania detine 50 de statiuni de renume, 60 de statiuni mici si o treime din resursele izvoarelor termale din Europa.
In acest context, nici capitala nu a fost lasata deoparte, caci, conform spuselor ministrului turismului, „Bucurestiul sta pe un izvor de apa termala si fie se stie acest lucru si nu a fost valorificat, fie nu se stia pana acum”.
Se pare ca madame Udrea face si descoperiri, ea detinand informatii pretioase cu privire la izvorul de apa termala care se intinde pana spre Snagov si Balotesti.
„Am vorbit cu reprezentantii Consiliului Judetean Ilfov sa faca un studiu in acest sens. Incercam sa exploatam aceasta resursa si sa facem din Bucuresti chiar o destinatie de turism balnear. El va ramane in continuare si o destinatie pentru turismul de afaceri”, a spus ea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.