Probele orale pentru BAC 2008 au fost publicate pe internet

Probele orale pentru BAC 2008 au fost publicate pe internet

0 169

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a publicat pe Internet, la adresa www.subiecte2008.edu.ro, modele de subiecte si instructiunile de realizare a biletelor pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 2008.
Au fost elaborate intre 50 si 100 de modele pentru fiecare proba in parte: limba si literatura romana, limba si literatura materna (croata, germana, maghiara, sarba, slovaca, turca si ucraineana) si limbi moderne (engleza, franceza, germana, greaca, italiana, rusa si spaniola), in conformitate cu programele de examen.
Pe langa modelele de subiecte, au fost publicate si precizari metodologice cu privire la modul de abordare a textului, bareme de evaluare a raspunsului oral, cerinte generale, precum si itemi pentru evaluarea la proba orala. Textele la prima vedere, care vin in completarea modelelor publicate pentru biletele de examen, vor fi transmise centrelor de examen cu maximum 48 de ore inainte de proba.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din anul 2008 este programata intre 23 iunie si 9 iulie, iar a doua, intre 18 august si 1 septembrie. Probele orale se vor desfasura intre 23 si 26 iunie astfel: 23 – 24 iunie – limba si literatura romana, 24 – 25 iunie – limba si literatura materna si 25 – 26 iunie – limba si literatura moderna.

Examinarea se realizeaza in prezenta a cel putin 3 candidati, de catre cei doi profesori examinatori din comisie. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale cu note intregi de la 1 la 10, in functie de punctajul orientativ de evaluare. Daca baremul conduce la punctaje fractionare, acestea se rotunjesc la cel mai apropiat intreg (in cazul fractiunilor de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoarea elevului). Un candidat se considera promovat la proba orala daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci) la respectiva proba
Nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de bacalaureat (cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic – muzica).

S.M.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.