Proiect Crin Antonescu – desfiintarea PD-L

Proiect Crin Antonescu – desfiintarea PD-L

0 144

Acesta este cel mai nou proiect al lui Antonescu, desfiintarea PD-L-ului pe cale politica si democratica: Ori noi, ori ei, pare sa fie deviza.

Dupa cum se vede, presedintii de partid se intrec, in preajma congreselor, in programe politice. Dupa Mircea Geoana, Crin Antonescu, presedintele PNL, a dezvaluit cateva aspecte ale programului sau politic. Printre acestea, „desfiintarea PD-L-ului pe cale politica si democratica” pare a sta la loc de frunte.

PNL – singurul partid de dreapta
Principalul obiectiv pe care presedintele PNL doreste sa si-l asume pentru viitorul sau mandat este ca PNL sau sa devina „singurul partid recunoscut ca partid de dreapta”, un partid de peste 30% la alegerile din 2012 si, „daca se poate, primul partid al Romaniei”.
„Sub aspect doctrinar, suntem identifcati ca fiind un partid liberal. Nu este de ajuns. Trebuie sa deschidem catre o dreapta mai larga si mai completa”, a spus Antonescu in cadrul unei emisiuni televizate.
In viziunea liderului liberal, PNL va trebui sa ajunga in ipostaza de „a face guvernul in conditii pe care nu neaparat sa le impuna, dar in orice caz sa nu fie a doua roata la caruta”.
Antonescu doreste ca PNL sa ajunga un partid „care sa guverneze macar doua cicluri politice in Romania, pana in 2020, ca sa poata, intr-adevar, sa faca ceva cu tara asta”.
„Din punct de vedere strategic, trebuie sa spunem foarte clar: ori noi, ori ei. Nastase, in 2003, a vrut sa desfiinteze PD-L. Eu doresc sa desfiinþez PD-L-ul pe cale politica si democratica, nu administrativ, ca sa fie foarte clar, ori noi ori ei. Niciodata nu putem fi complici cu cei care prin abuz, frauda morala si doctrinara, se substituie astazi dreptei. Tara asta trebuie sa ramana cu doua partide mari”, a spus Crin Antonescu.
Totodata, Antonescu a vorbit si despre necesitatea unor modificari ale statutului, de natura organizatorica, prin care sa se instituie „eficacitate si eficienta” si s-a referit la „masuri care intaresc autoritatea presedintelui, a secretarului general si a tuturor fortelor de natura executiva din partid”.

Ganduri frumoase si inaltatoare, dupa cate se vede. Se pare ca exista si vointa. Oare o fi si destula “putirinta”?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.