Prostitutia in dezbatere la Senat

Prostitutia in dezbatere la Senat

0 241

Guvernul Boc, “balbait si sasait” ca in mai tot ce face, in problema Prostitutiei nu vrea sa treaca peste Biserica desi doreste sa aiba acces la banii rezultati din impozitarea celor doua domenii. In urma cu cateva zile ministrul Ialomitianu lasa sa se inteleaga ca orice este posibil in impozitarea Prostitutiei sau/si a Bisericii. Logica acestuia este corecta – nu poti impozita fetele fara sa le autorizezi meseria, pe cand in ce priveste impozitarea Bisericii poate fi facuta oricand atata timp cat are tarife de lucru la vedere si functioneaza legal.

Practicarea prostitutiei nu poate fi negata
Conform proiectului legislativ, prostitutia poate fi exercitata numai prin autorizare prealabila, in locuri special autorizate. Potrivit lui Prigoana, avand in vedere exemplul german, cel mai important beneficiar nu ar fi bugetul de stat, care ar castiga prin impozitarea acestor activitati, ci persoanele care le practica, femei si barbati, care ar beneficia de protectie sociala, asigurari de sanatate, indemnizatii de somaj si chiar pensie. Fara un cadru legal, majoritatea acestor persoane sunt, practic, „niste sclavi”.
Senatorii prezenti la lucrari au argumentat ca fenomenul prostitutiei exista si dincolo de lezarea unor demnitati si de contraargumentele cultelor privind legalizarea celei mai vechi meserii din lume, dar au amanat o decizie in acest sens.
„Am fi ipocriti daca nu am recunoaste”, a spus presedintele comisiei, democrat-liberalul Ovidiu Marian, citat de Agerpres.
La randul sau, senatorul PNL Dan Radu Rusanu i-a replicat ca din partea BOR este normala o asemenea pozitie, insa nu si din partea celorlalte culte, prostitutia fiind legalizata in Germania, tara protestanta, dar si in Italia, un stat catolic.
„Daca instrumentele europene la care ati facut referire – daca exista – sunt incalcate de una dintre cele mai importante membre ale UE”, a replicat, la randul sau, Ovidiu Marian, facand referire la Germania.
Silviu Prigoana a precizat ca proiectul de lege este o traducere si adaptare a legii germane in materie din 2002 si ca, la momentul initierii, el nu era in PDL, nefiind unul asumat de aceasta formatiune politica.

Secretarul de stat pentru Culte Adrian Nicolae Lemeni a aratat ca Guvernul nu sustine initiativa legislativa, deoarece aceasta nu tine cont de o serie de instrumente legislative europene din domeniul protectiei drepturilor omului, lezeaza demnitatea umana si, in special, valorile legate de familie. El a subliniat ca aceeasi pozitie o au si cultele din Romania, care au programe de promovare a valorilor familiei.

Dupa ascultarea argumentelor initiatorului si a contraargumentelor reprezentantilor ministerului Culturii si Cultelor si a celui al BOR, membrii comisiei au considerat ca mai au nevoie de cateva documente inainte de a lua o decizie, in special date statistice care sa releve impactul financiar asupra bugetului, dupa cum a aratat senatorul PDL Alexandru Mocanu.
Senatorii din Comisia pentru buget au amanat luarea unei decizii pana saptamana viitoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.