Protectia Mediului – materie obligatorie in scoli

Protectia Mediului – materie obligatorie in scoli

0 129

Reforma din invatamantul romanesc este la turatie maxima, modificarile care apar de la o zi la alta dand peste cap ordinea traditionala de altadata.
Daca o serie de materie considerate invechite si depasite de cererile reale ale pietei de munca au fost scoase din scoli sau, pur si simplu, s-a renuntat la ele din cauza restrangerii posturilor cadrelor didactice, iata ca, acum sunt introduse obiecte de studiu noi.
Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a propus in cea de-a doua saptamana a lunii martie 2010, introducerea in scoli, ca materie obligatorie – „Protectia mediului”, printr-un program numit „Green Package”.
„Avem un asa-zis ‘Green Package’, deci un ‘pachet verde’ pentru Ministerul Educatiei, pe care sper sa il introducem de anul viitor nu numai in manualul scolar, ci si ca actiuni pentru a constientiza nu numai copiii, ci si parintii cat de important este sa aperi mediul.
Exista si acum disciplina, dar e o disciplina optionala, intre V-VIII, va trebui sa discut cu ministrul (Educatiei – n.r.) sa incercam totusi sa introducem ca disciplina obligatorie si sa schimbam si materia care se preda, in sensul in care sa aiba cat mai multe activitati interactive, de iesit in mediu, de a arata cum colectezi deseuri in mod selectiv”, a declarat ministrul Borbely, conform Mediafax.
In aceeasi ordine de idei, Borbely Laszlo a mai precizat ca se incearca dezvoltarea unui proiect prin care sa fie puse gratuit la dispozitia doritorilor, utilaje de reciclare a PET-urilor.
Astfel, presiunea activitatii omului asupra mediului natural creste foarte rapid, de aceea se doreste schimbarea mentalitatii in privinta protectiei mediului incepand cu elevii.
Prin dezvoltarea activitatii umane sunt afectate toate componentele mediului in proportii diferite. Dintre aceste elemente cele mai importante sunt: peisajele, solul, apa, flora, fauna, monumentele, parcurile si rezervatiile, precum si biosfera.
In consecinta, conservarea functiilor igienico-sanitare, recreativa si estetica ale elementelor componente ale mediului natural constituie garantia unei dezvoltari continue a societatii umane si despre toate acestea elevii vor trebui sa invete la scoala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.