Pseudo-profesorii de la USH au fost scosi din Examenul de Titularizare 2009

Pseudo-profesorii de la USH au fost scosi din Examenul de Titularizare 2009

0 252

Ieri, 15 iulie 2009, a avut loc examenul de titularizare a zecilor de mii de absolventi de universitate care au decis sa-si asigure un loc de munca in invatamant.
Astfel, profesorii, suplinitorii si absolventii de universitate au trecut prin focurile concursului national de titularizare, care a constat intr-o proba scrisa de 3 ore.
Anul acesta, cea mai mare concurenta este pentru posturile de invatator, educator si profesor de limba romana.
Ca in fiecare an, nota minima de promovare este 7. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 24 iulie 2009.
Repartizarea computerizata va avea loc in data de 29 iulie 2009, iar candidatii care nu intrunesc acest punctaj se vor putea inscrie pentru posturile de suplinitor.
In acest an, pe fondul unei crize a locurilor de munca, a fost o concurenta cu mult peste media inregistrata in anii precedenti. Au fost scoase 13200 de posturi pe care un numar record de 70000 de cadre didactice.
In premiera, anul acesta, subiectele nu au mai fost concepute de o comisie a Ministerului Educatiei, ci de Inspectoratele Scolare Judetene.
Din pacate, pentru multi dintre candidatii inscrisi pentru sustinerea acestui examen, ziua de ieri a fost un cosmar. Pe fondul scandalului facultatilor neacreditate din cadrul Universitatii „Spiru Haret”, profesorii care au absolvit aceasta universitate s-au trezit scosi cu forta din sala de examen, diploma lor fiind considerata nula.
In judetul Hunedoara, peste 70 de candidati nu au putut sustine examenul, deoarece au absolvit specializari neacreditate de la „Universitatea Spiru Haret”. Acestia au protestat, ieri, in fata sediului Inspectoratului Scolar din Deva.
Inspectorul scolar general Sorin Radu a declarat ca marti au primit un ordin de la Ministerul Educatiei in care se preciza ca persoanele care se prezinta la titularizare si nu au diplome de la facultati acreditate de Ministerul Educatiei sa nu fie primiti la examen.
Candidatii care se aflau in aceasta situatie si nu au vrut sa iasa afara din salile de examen au fost scosi de catre jandarmi, desi inspectorul scolar a anuntat ca persoanele care nu vor sa iasa pot sa ramana, pe raspunderea lor, insa lucrarile lor nu vor putea fi luate in considerare.
Oamenii sunt revoltati si spun ca au platit peste 4.000 de lei pentru a urma cursurile acestei universitati, iar apoi si-au facut toate actele de care aveau nevoie pentru a intra in examen si au fost validati, dupa cum informeaza Mediafax.
Acestia au fost de-a dreptul prigoniti si alungati din salile de examen.
„Ministrul Educatiei a emis ieri un ordin prin care a stabilit ca nu vor participa la examenul de titularizareabsolventi de la mai multe sectii ale «Spiru Haret», printre care si cea de la Deva. Ei nu sunt primiti in examen si este regretabil faptul ca nu s-a stiut dinainte pentru ca puteau fi anuntati sa nu se prezinte. Asa am fost nevoiti sa le cerem sa paraseasca salile de examinare chiar inainte de a face publice subiectele”, a spus Lautaru.
Universitatea „Spiru Haret” are 53 de centre teritoriale pentru invatamant la distanta ilegale care functioneaza in toata tara, dar si la Berlin, Chisinau, Madrid, New York, Tel Aviv, Roma,Viena, Toronto, Paris, dar si 25 de facultati cu 49 de domenii de licenta autorizate provizoriu sau acreditate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.