Psihologii despre Crin Antonescu

Psihologii despre Crin Antonescu

0 219

Crin Antonescu ar fi presedintele nejucator, mereu absent, care in fata unei crize ar spune ca este la biblioteca sau ar pleca in insula Capri, spun psihologii.
Suspicios, incordat, un outsider care reuseste sa devina lider ales pe criteriul usurintei de a fi manevrat, care se doreste a fi un barbat nealterat de vointa de putere, dar rafinat, educat si sensibil. Aceasta este parerea psihologilor Georgeta Ghinea si Florin Tudose despre prezidentiabilul Crin Antonescu.
Georgeta Ghinea spune ca liberalul Crin Antonescu pare „contradictoriu” in cursa pentru Cotroceni.
„Acest lucru pare cu atat mai evident, daca il privim si analizam pe Crin Antonescu incepand cu fizionomia. O singura spranceana ridicata in permanenta denota suspiciune insasi din partea posesorului. Suspiciunea e transmisa apoi la nivelul subconstientului colectiv si avem tabloul gata. L-am urmarit pe domnul Crin Antonescu in cateva aparitii si l-am descoperit incordat, mereu in ofensiva, aparandu-se chiar si cand nu era cazul. Nu se poate relaxa niciodata, nu poate fi ceea ce consideram noi natural. Este fabricat intr-un rol care nu i se potriveste”.
„Un personaj desprins din galeria Geoana, Vanghelie, Ceausescu, adica a outsiderilor cu sanse nule care reusesc sa devina lideri prin alegerea pe criteriul „asta va fi cel mai usor de manevrat”, devenind apoi tirani vicleni si extrem de periculosi pentru orice opozant care le-ar denunta slabiciunea”.
Asa il vede pe Crin Antonescu psihologul Florin Tudose, care subliniaza ca „dupa victoria putin asteptata in fata lui Tariceanu, Crin l-a lichidat cu sange rece pe killerul acestuia, Bogdan Olteanu, si a marginalizat, dincolo de limitele vizibilului, toþi fostii oponenti. Cu siguranta, aceeasi soarta este deja decisa si pentru menestrelul Orban”.
Ghinea il vede pe Antonescu ca „un domn rafinat, educat si sensibil” pentru care are „o profunda admiratie”.
„Pacat ca in lupta care s-a transformat in razboi, este agresiv, prea vehement, in totala neconcordanta cu adevarata sa structura”.
Vorbind despre fizionomia lui Antonescu, psihologii spun ca este „barbatul tanar” cu „o figura fara varsta si o afectivitate nerezonanta”, iar cand analizeaza discursul acestuia, specialistii spun ca „da tot timpul senzatia ca nu vorbeste in nume propriu si ca prezinta un text, e drept, bine invatat si clar expus, pe care cineva i l-a pus la dispozitie. Gandurile, ideile din mesaj par sa nu ii apartina, desi interpreteaza cu acuratete textul de pe un prompter”.
Tudose adauga ca Antonescu „se considera un mare strateg si moralist, dar dezangajarea sa militanta (chiulangiul parlamentului, studentul repetent, ministru de vitrina) ii joaca renghiuri permanente”.
In opinia lui Florin Tudose, Crin Antonescu „ar fi presedintele nejucator, mereu absent, care in fata unei crize ar spune ca este la biblioteca sau ar pleca in insula Capri sa se relaxeze un pic. Chiar daca e ceva mai viu decat Geoana cel de plastic, este artificial ca o floare de hartie (e drept, bine facuta) care te dezamageste in momentul in care te-ai atins de ea”.
In viziunea aceluiasi specialist, doua lucruri care il vor dezavantaja in inconstientul colectiv pe candidatul liberal: „nefericita imaginatie onomastica a nasilor sai, care asociaza ambiguu, in numele candidatului, puritatea crinului cu otrava laurului si credinta ca omul span este rau si viclean, dupa cliseul atat de cunoscut din Harap-Alb. Speranta ar fi ca Ion Creanga sa nu fi avut dreptate”.
Acesta ar fi al treilea candidat. Sa vedem ce vor spune psihologii despre ceilalti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.