Razboi si Pace de VLADIMIR PUTIN
Marele scriitor rus Lev Tolstoi poate fi invidios ."Pe 28 martie 2013, la 04:00 (ora Moscovei), din ordinul preÅŸedintelui Vladimir Putin, a început o aplicaÅ£ie militară cu trageri de luptă în Marea Neagră a Comandamentului strategic Sud al Rusiei, la care participă 7.000 de militari din forÅ£a de intervenÅ£ie rapidă, 36 nave de suprafaţă ÅŸi submarine, un număr neprecizat de bombardiere strategice Tu-160, Tu-95MS ÅŸi Tu-22M3, avioane multirol Su-27 ÅŸi MiG-31, avioane de alarmare timpurie A-50 AWACS, aeronave de transport desant aerian An-12 ÅŸi elicoptere de transport Mi-8, însoÅ£ite de avioane de alimentare în aer Il-78. (In acest sens vă prezentăm opinia domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaÅ£ie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenÅ£iat în ÅŸtiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din BucureÅŸti-promoÅ£ia 1992.)
AplicaÅ£ia de amploare era previzibilă în contextul politico-economic tensionat ,sugereaza Vocea Rusiei .
"Misiunea imediată a Grupării aero-navale ruse constă în exersarea unei operaÈ›iuni de desant maritim È™i aerian, în vederea ocupării regiunii Dobrogea È™i controlul punctelor de trecere de la Giurgeni-Vadu Oii È™i FeteÈ™ti-Cernavodă. Debarcarea se face în 2 raioane pe litoral, iar paraÈ™utarea în 3 zone, fiecare acÈ›iune desfășurată la nivel „batalion", pe fluviul Dunărea. DirecÈ›ia principală de ofensivă a forÈ›elor ruse este ConstanÈ›a-FeteÈ™ti.Divizia 30 maritimă (flota Mării Negre) va fi întărită cu Divizia 7 operaÈ›iuni speciale (alcătuită Regimentul 1 paraÈ™utiÈ™ti, 1 R.Aeropurtat, 1 R.Artilerie, etc.), Brigada 18 infanterie, Bg. 22 Mecanizată È™i R. 708 Av.
Transport (compus din avioane AN-12, dispuse pe aerodromul Taganrog, pe malul Mării Azov). Misiunea următoare a trupelor de uscat ruseÈ™ti este atingerea aliniamentului delimitat de confluenÈ›a râului ArgeÈ™ cu fluviul Dunărea, cursul în amonte al râului DâmboviÈ›a. Ocuparea localităților Cernica È™i Corbeanca, DN-1 până la PloieÈ™ti, SubCarpaÈ›ii de curbură până la localitatea OdobeÈ™ti È™i atingerea râului Siret, la vărsarea în Dunăre. Statul Major General al Comandamentului strategic Sud al FederaÅ£iei ruse a stabilit ca direcÈ›ie principală de ofensivă calea ferată FeteÈ™ti-BucureÈ™ti.
Direcția secundară va fi Fetești-Focșani-Nămoloasa.
Componenţa forței navale de atac rusești Coloana vertebrala a Grupării aero-navale ruse (Divizia 30 Maritimă) este Brigada 11 Maritimă, alcătuită din 5 nave de luptă mari: un crucișător purtător de rachete din clasa Slava (12.500t), două distrugătoare din clasa Kara (9.900t) și 2 fregate din clasa Krivak (3.420t).
Slava dispune de 16 lansatoare de rachete supersonice navă-navă, navă-litoral de tip P-500 Bazalt, o mini-rachetă de croazieră, care zboară cu 2.5 Mach și lovește ținta din zbor orizontal.
Rachetele sunt capabile să poarte încărcături nucleare, muniÈ›ie termobarică È™i submuniÈ›ii inteligente. Umbrela sau asigurarea aviaÈ›iei de sprijin a grupării navale ruse, care operează în Dobrogea, împotriva avioanelor de interceptare româneÈ™ti, este asigurată de crucișătorul din clasa Slava, înarmat cu opt lansatoare de rachete S-300 M-1 (bătaie minimă 90 km, altitudine maximă 25.000 m).
Apărarea antiaeriană (AA) propriu-zisă a grupării navale ruse este realizată prin alte 80 rachete cu raza medie de acÈ›iune (bătaie=40 km) de tip SA-N-3B. Apărarea nemijlocită a fiecărei nave din gruparea navală rusă este realizată de câte 40 de bucăți rachete AA cu rază scurtă de acÈ›iune È™i până la 6 sisteme AA Kashtan (2xAK-630/ tun 6 rotativ È›evi cal. 30 mm ÅŸi 16 lansatoare SA-18). Fiecare sistem dispune de 2 tunuri rotative cu ÅŸase Å£evi, cal. 30 mm È™i două containere-lansatoare de rachete AA cu rază foarte scurtă de acÈ›iune de tip 9M311.
Divizia 30 M. mai are în organizare Brigada 41 M, vârful său de lance fiind Batalionul 166 maritim. Acesta este compus din purtătoare mici de rachete, corvete din clasa Tarantul È™i din clasa Bora.
Corveta Bora, cea mai modernă navă din clasa sa, are o viteză maximă de 102 km/hÈ™i este înarmată cu lansatoare de rachete navă-navă, navă-litoral P-270 Moskit/SS-N-22 (bătaie 120 km) este apărată de 20 de racheteSA-8 Gecko/OSA È™i de sistemele de tip Kashtan. Gruparea navală rusă subordonează È™i Brigada 197 Amfibie alcătuită din 7 nave de desant care transportă Brigada Infanterie marină, întărită cu încă un batalion de infanterie marină. Ca ÅŸi Bg. IM, cele 2 Bg. Infanterie ÅŸi Mecanizată sunt înzestrate cu câte un batalion de artilerie cu 45 autotunuri tip 2S31Vena È™i 2S23 Nona (cal. 120 mm, bătaie 13 km, că proiectile Kitolov2, dirijate pe fascicol laser, care perforează blindaje de până la 65 cm).
Sprijinul aerian al flotei ruse Gruparea navală rusă este protejată aerian în luptă de Regimentul 3 AviaÈ›ie vânătoare-bombardament cu aeronave Su-27, de pe aerodromul Krâmskaia (malul Mării Negre), cu MiG-31 de pe aerodromul Primorsko-Akhtarsk, (Marea Azov), Escadrila 43 Av.Bombardament cu Tu-22M3, Tu-160, Tu-95 de pe aerodromul Eisk (Marea Azov) È™i Reg. 55 elicoptere, R. 25 El. anti-tanc, R. 325 El. transport, etc.
ForÈ›a navală a României se bazează pe Flotila 56 Maritimă care dispune doar de o fregată operaÈ›ională (Mărășesti) înarmată cu lansatoare de rachete sovietice P-21 Termit/SS-N-2 Styx (din anul 1964, bătaie 80 km), patru tunuri AK-726 cal. 76 mm È™i 4 x AK-630 cal. 30 mm, celelalte două fregate tip 22 „Regele Ferdinand" È™i „Regina Maria", fiind neînarmate, sunt poreclite "patrula păcii" de marinarii români. Divizionul de corvete (F-188 Zborul, F-189 PescăruÈ™ul, F-190 Lăstunul) este È™i el înarmat cu rachete 4xP-21. Un divizion cu 3 vedete purtătoare de rachete din clasa Osa este È™i el înarmat cu rachete Termit (F-202 Smeul, F-204 Vijelia, F-209 Vulcanul). Restul navelor (corvete, vânători de submarine, puitoare de mine, monitoare fluviale) nu sunt capabile să opună rezistență grupării navale ruse.
AviaÈ›ia militară È™i apărarea antiaeriană română poate interveni aerian cu Flotila 86 de la FeteÈ™ti (Mig-21 Lancer) È™i Escadrila 863 (elicoptere IAR-330 L) de la M. Kogălniceanu. Mai pot fi ridicate de la sol 8 aparate IAR-99 Șoim de la È™coala de aviaÈ›ie de la Bobocu, Escadrila 951 Av. cu MiG-21 Lancer, E. 904 elicoptere (IAR-330) de pe aerodromul Bacău. FuncÈ›ionale, dar în afara razei de acÈ›iune mai sunt Flotila 71 de la Câmpia Turzii (compusă din Esc. 711, 712 Av./ Mig-21 Lancer È™i Esc. 713 El./IAR-330). Brigada. 1 Apărare Antiaeriană este înzestrată cu 2 baterii tip S-75 Volhov din anul 1962 È™i un divizion MIM-23 Hawk nemodernizat (contemporan cu Volhov) È™i parÈ›ial operaÈ›ionalizat care apără BucureÈ™tiul.
Despre cele 18 aeronave MIG Lancer apte de luptă, se È™tie că sunt produse în 1971, cu resursa de zbor epuizată.
Apărarea terestră a litoralului românesc revine Brigăzii 9 Mecanizată din subordinea Diviziei 2 Infanterie. Dispunerea Bg. 9 Mc. este următoarea: Batalionul 912 tancuri la Murfatlar, B. 341 Inf. la Topraisar, B. 911 Inf. la Medgidia, B. 345 Art. la Medgidia.
Podurile peste Dunăre sunt aparate de B.1 Jandarmi dispus la FeteÈ™ti È™i Cernavodă. Divizia 2 Inf. mai are ca unități subordonate: B. 528 Mc. de la Brăila, Bg. 282 Mc. compusă din B. 280 Mc. FocÈ™ani, B. 84 Tc. Și B. 300 Mc. de la GalaÈ›i. Brigada 8 Larom este compusă din B. 81 Aruncătoare de Proiectile Reactive cal. 120 de la FocÈ™ani, B. 83 APR de la Bârlad, B. 96 APR de la PloieÈ™ti. 6. ForÈ›a de reacÈ›ie militară românească, neutralizată în 30 de minute.
Prima lovitură aeriană a ruÈ™ilor urmăreÈ™te obÈ›inerea supremaÅ£iei È™i destructurarea conducerii trupelor române ce acÈ›ionează în teatrul de luptă.
Cele dintâi È›inte vor fi reÈ›eaua de radare ale forÈ›elor aeriene È™i navale româneÈ™ti din Dobrogea, precum È™i Bateria 1 Rachete AA de la Medgidia.
Urmează aerodromurile M. Kogălniceanu È™i FeteÈ™ti, punctele de comandă È™i de dirijare ale aviaÈ›iei în luptă, fregata MărăşeÅŸti, corvetele Zborul, PescăruÈ™ul, Lăstunul È™i vedetele Smeul, Vijelia, Vulcanul. Atacul aerian va viza È™i Bg. 9 Mec, blindatele È™i forÈ›a vie a B. 912 Tc, B. 341 I, B. 911 I, B. 345 Art, B. 307 I.M. AviaÅ£ia ruÈ™ilor va acÈ›iona pe câte 3 grupuri cu destinaÈ›ie tactică.
Trei subgrupuri a câte 3 patrule de avioane multirol, de la înălÈ›imi de 8-10.000 m, vor lovi cu racheta subsonică Kh-35 E/Uran.
În cadrul primei lovituri, grupurile cu destinaÈ›ie tactică beneficiază de asigurare de luptă, compusă din avioane Su-27, înarmate în variantă de interceptare ÅŸi de câte un avion generator de bruiaj sectorial.
Neutralizarea batalioanelor româneÈ™ti de tancuri, artilerie sau a celor mecanizate (care dispun de până la 45 tancuri T-85M sau 45 MLI & TAB sau APR-Larom) încartiruite în remizele nerezistente la lovituri aeriene ale garnizoanelor, este asigurată de lovituri cu 1-2 rachete purtând muniÈ›ie dispersoare tip SADARM. ForÈ›ele române nu dispun de rachete anti-navă Harpoon, Exocet, nici de submarine funcÅ£ionale.
Submarinul Delfin zace inutilizabil din anul 2000 ÅŸi nu mai poate fi reparat. Practic, în primele 30 de minute de la declanÈ™area atacului, forÈ›ele aeriene, marina militară È™i cele 2 divizii de infanterie româneÈ™ti îÈ™i pierd 80% din capacitatea de luptă. Ulterior, aviaÈ›ia rusă execută nestingherită vânătoarea de obiective, până când nici un tanc sau MLI nu va mai fi apt de luptă. Restul este pur È™i simplu o defilare a forÈ›elor ruseÅŸti (cu o durată de 4-6 ore de la începerea ostilităților) până la BucureÈ™ti ”…
Notă:
Toate informaÅ£iile prezentate în articol aparÅ£in autorului, domnul Valentin Vasilescu. Postul de radio Vocea Rusiei nu răspunde pentru ele.
P.S. Ne-am interesat si noi de acest domn,care…daca a ezicstat , "colegii'' de la de la Vocea Rusiei i-au cam gresit astuia numele. Interesant insa,de multisor sub aceasta semnatura apar "documentate" pdv despre situatia din Romania.Adica ce se intampla,vorba unui …clasic," aici-La Portile Orientului" …Aiuritoare sunt insa ezactitatea datelor…si de o parte si de cealalta.
La fel de surprinzator,pe rusi pare a nu-i fi interesat "chestia"(caci atata este pana acum) de la Deveselu. Sau poate tocmai de aceea…
Ne-a placut insa demonstratia… demonstrata de fortza militara.
Comandantul Putin,aflat in plin zbor dinspre Africa spre Moskva, pe la patru dimineata a ordonat "manevrele militare in Marea Neagra", tocmai pentru a demonstra ca respectiva Mare, este un lac rusesc. Cine a zis treaba asta? Pai ala de a zis! Ca de-aia au votat impotriva lui 7,4 milioane de romani! Pai pentru asta merita sa ne sperie cu atatea guri de foc vecinul rus? Sau se speriara si ei de "balisticele" din Koreea de Nord si-au vrut doar sa-i zoreasca pe americani sa dea gata mai repede "chestia" de la Deveselu…