Razgandindu-se, Cancescu pune paie pe foc la Compania Apa

Razgandindu-se, Cancescu pune paie pe foc la Compania Apa

0 236

Presedintele Consiliului Judetean, liberalul Aristotel Cancescu, a propus ieri si a obtinut la vot ca administratia judeteana sa detina 50%, cu toate ca in urma cu o saptamana anuntase ca, desi are „temeri” privind viitoare blocaje din partea Primariei, este de acord cu varianta unei cote de 42% egala cu cea a municipalitatii.


?


Astfel, din cauza razgandirii lui Cancescu, proiectul privind transformarea RA Compania Apa in societate pe actiuni in vederea regionalizarii este departe de a fi acceptat in consens de administratia judeteana si cea municipala din Brasov.


?


In vederea identificarii unei formule convenabile tuturor partilor implicate, o comisie parlamentara a lucrat timp de cateva saptamani, propunand constituirea actionariatului pe structura 42% Consiliul Judetean, 42% Primaria Brasov si 16% pentru celelalte 13 localitati vizate de proiect.


Presedintele CJ, liberalul Aristotel Cancescu, a sustinut in cursul saptamanii trecute ca nu se opune acestei variante de privatizare, dar ca se asteapta ca si in aceste conditii, municipalitatea sa boicoteze toate proiectele de le judet. Sursa citata a mai precizat la vremea respectiva ca va lasa plenul consilierilor judeteni sa decida si ca nu va interveni in nici un fel. Insa, in timpul sedintei de ieri a consilierilor judeteni, Cancescu a reluat tema temerii sale asupra faptului ca Primaria ar putea boicota regionalizarea activitatii regiei de apa si a avansat ideea ca administratia judeteana sa detina cel putin 50% din actiuni.


?


Presedintele Consiliului Judetean a propus varianta ca administratia judeteana sa detina 50%, municipalitatea 42%, iar restul localitatilor: „Cineva trebuie sa detina monopolul la inceput. Daca mai incolo Primaria Brasov vrea mai mult, nu are decat sa vina cu bani! Pana una-alta, Compania Apa ne apartine!”.


Supusa la vot, aceasta formula a fost aprobata la limita, cu 18 voturi pentru, in conditiile in care grupul consilierilor PD parasise sala inca de la inceputul sedintei. Unii dintre cei prezenti au sustinut ca decizia aprobata nu ar fi legala, deoarece in conditiile in care este vorba despre un parteneriat ar fi fost necesar acceptul a doua treimi din numarul consilierilor in functie, nu doar a jumatate plus unul. Insa, juristii CJ au explicat ca nu s-a votat o asociere, ci doar o formula privind viitorul actionariat al societatii in care se va transforma regia de apa.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.