Reformatorul MAI – Traian Igas!

Reformatorul MAI – Traian Igas!

0 146

Amenintarile lui Igas, repetate si pline de fermitatea neputintei, daca s-ar fi materializat ar fi lasat MAI-ul fara angajati.
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, vineri, la Arad, ca pana la jumatatea lunii octombrie vor mai pleca din sistem inca 5.000 de salariati, de la toate cele patru arme – Politie, Politie de Frontiera, Jandarmerie si ISU.
„De la 1 aprilie si pana la mijlocul lunii septembrie putem vorbi de aproximativ 5.000 de oameni care au parasit sistemul, iar pana la jumatatea lunii octombrie vor mai pleca inca 5.000, totalul celor care au parasit ministerul urmand sa ajunga la 10.000. Nu este placut sa stii ca vor fi oameni ce vor pleca din sistem, ca oamenii isi vor pierde locurile de munca. Vor pleca insa cei mai slabi pregatiti. Au fost contestatii in procesul de evaluare, contestatii pe care fiecare sef de arme a avut sarcina sa le rezolve. (…) In anii 2007 – 2008 au fost facute angajari fara acoperire, au intrat in sistem 20.000 de angajati, unii care nu au finalizat scoala de subofiteri. Trebuie sa avem curajul de a indrepta ceea ce s-a facut gresit”, a afirmat, intr-o conferinta de presa, Traian Igas.
Potrivit acestuia, procesul de reorganizare din MAI va fi imbunatatit si daca se va trece la sistemul de organizare administrativa pe modelul regiunilor de dezvoltare, principalul argument pro-regionalizare fiind „eliminarea birocratiei”.
„Eliminarea birocratiei este elementul cel mai important al regionalizarii. In cadrul MAI, Politia, Jandarmeria, ISU, Politia de frontiera vor fi organizate pe regiuni si se vor elimina astfel unele servicii care nu isi au rostul. Daca se vor comasa 2 – 4 – 6 judete, vom putea desfiinta Directiile logistice, Serviciul juridic, Resurse umane, toata munca urmand sa fie preluata intr-un singur loc. Iar cei care nu vor mai avea atributii de birou vor merge spre operativ”, a explicat ministrul.
In alta ordine de idei, Traian Igas a mentionat ca, pana la sfarsitul lunii septembrie, se va finaliza reforma Politiei rurale, Aradul fiind unul dintre judetele unde acest concept a fost deja implementat.
Prin noul sistem s-au constituit 388 sectii de Politie rurala (aproximativ 10 pe judet), fiind desfiintate 2.750 de functii de sef de post. Prin acest sistem, ministrul sustine ca politistii pot interveni mult mai usor la sesizarile de pe raza lor de patrulare.
Cat priveste formarea profesionala a angajatilor, Igas a precizat ca sefii de inspectorate judetene vor avea la dispozitie doi ani pentru absolvirea unui curs de „management strategic”, altfel ei riscand demiterea.
ITraian Igas, un reformator ce nu se compara cu cel din Palatul Cotroceni, are in vedere nu numai decimarea MAI ci si schimbarea denumirii Academiei de politie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti cu una care sa cuprinda toate armele pentru care se pregatesc cursantii, cel mai probabil ea urmand sa se numeasca „Academia de Ordine si Siguranta Publica”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.