Refugiu brasovean in Masivul Postavarul
Regia Locala a Padurilor Kronstadt scoate la licitatie construirea unei noi baze de salvare montana in Masivul Postavarul.
Obiectivul va fi realizat in zona Cristianul Mare, iar lucrarile de investitii sunt estimate la aproximativ 400.000 de lei.
Data-limita de depunere a ofertelor, precum si de deschidere a acestora este 21 august.
"Pentru ca lucrarile sa fie finalizate in cel mai scurt timp, vom pune la dispozitia executantului materialele de constructie necesare", a declarat directorul Regiei, Dan Olteanu.
Cabana va fi asemanatoare celei de pe partia Bradul si va avea o camera de zi, doua dormitoare, doua bai, un garaj si un punct de prim ajutor.
Alimentarea cu apa potabila se va face de la un izvor din apropiere. Muntii Postavarul fac parte din Carpatii de Curbura, alcatuind impreuna cu Masivul Piatra Mare grupul de Munti ai Barsei. Sunt localizati intre depresiunea intracarpatica a Brasovului, deasupra careia se inalta cu peste 1.200 m si versantul nordic abrupt al Masivului Bucegi.
Fiind inconjurati de arii depresionare intinse, de vai adanci si culoare largi, Muntii Postavaru se detaseaza din departare ca o unitate montana impunatoare, desi altitudinea lor maxima nu depaseste 1.800 m. Depresiunea Brasovului, prin compartimentele sale, Depresiunea Barsei si „golful” Zarnestilor formeaza limita lor nordica si vestica. Contactul cu depresiunea are o forma sinuoasa, fiind pus in evidenta printr-o denivelare brusca de 200–400 m, intrerupta adeseori de unele vai largi care patrund adanc in munte. Poala nordica a muntelui este inconjurata de orasul Brasov si de zona sa industriala.