Reguli noi pentru finantarile rambursabile din zona rurala

Reguli noi pentru finantarile rambursabile din zona rurala

0 294
Pentru incadrarea in deficitul bugetului general consolidat, anual se stabilesc limite pentru finantarile rambursabile care pot sa fie accesate de unitatile administrativ-teritoriale si pentru tragerile ce se pot efectua din finantarile rambursabile contractate sau care urmeaza a fi contractate.
In acest plafon se stabilesc limite pe categorii de unitati locale, care sunt stabilite in functie de ponderea veniturilor proprii ale bugetelor locale in totalul acestor venituri ale bugetelor locale pe ansamblul tarii.
 
Alocarea unei cote de 70% (din fiecare limita anuala a finantarilor rambursabile) pentru comune (cu aplicarea acestei cote pana la data de 31 august a fiecarui an calendaristic) si  obtinerea unui document de negatie din partea Ministerului Fondurilor Europene si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale care sa ateste ca investitiile nu sunt eligibile pentru a beneficia de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana – acestea sunt principalele schimbari propuse de Ministerul Finantelor de modificare a HG nr. 1182/2012, proiect publicat pe pagina de internet a institutiei.
 
Finantarile si tragerile ce pot sa fie efectuate de autoritatile locale sunt autorizate de Comisia de autorizare a imprumuturilor locale,  care evalueaza impactul acestor finantari rambursabile asupra cheltuielilor publice si a deficitului bugetar.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.