Retrocedarea si posibilitatea de vanzare a Castelului Bran vor fi anchetate
In termen de doua luni de zile, o comisie de ancheta a Camerei Deputatilor va analiza legalitatea retrocedarii Casteluli Bran. Marti, plenul Camerei Deputatilor a aprobat, cu 141 de voturi pentru, 97 impotriva si 7 abtineri, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa verifice legalitatea retrocedarii castelului Bran.
Partidele ramase la Putere s-au pronuntat impotriva constituirii unei astfel de comisii si a procedurii de scoatere la vanzare a castelului Bran, insa social-democratii, peremistii si liberal-democratii au fost suficienti astfel incat comisia sa ia fiinta.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, solicitarea reprezentantilor Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, privind infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa verifice legalitatea retrocedarii castelului Bran. Deputatul liberal Horia Uioreanu, vicepresedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, a precizat ca solicitarea a venit din partea deputatilor PRM si PSD din comisie, care si-au exprimat suspiciunile cu privire la modul in care a avut loc retrocedarea.
„Suspiciunile invocate se refera la natura actului de donatie din 1919 vizavi de succesiune, la plata sau neplata unor taxe de succesiune. Totul se rezuma la o serie de suspiciuni. Nu cred ca vor fi mari probleme, pentru ca motivele invocate de colegii mei nu au o baza solida. Vom vedea daca suspiciunile se confirma”, a spus Uioreanu.
Comisia de ancheta va avea la dispozitie 60 de zile pentru verificari, dupa care va prezenta raport in fata plenului Camerei Deputatilor.
?